Món Esport
Michael Jordan donarà 100 milions de dòlars contra el racisme
  • CA

L’exjugador de bàsquet estatunidenc Michael Jordan donarà 100 milions de dòlars (88,57 milions d’euros) per lluitar contra el racisme i en favor de la “igualtat racial, la justícia social i un major accés a l’educació”, segons ha confirmat la seva marca Jordan Brand en un comunicat públic.

El guanyador de sis anells de l’NBA amb els Chicago Bulls ha mostrat la seva indignació després de l’assassinat de George Floyd per part d’un policia de Minneapolis i ha anunciat la seva donació a través de la seva marca. L’ajuda de 100 milions es repartirà durant una dècada en aquelles entitats que demostrin la seva batalla contra les diferències racials.

“Black Live Matters”, inicia el comunicat de Jordan, fent ús del famós eslògan que ha fet la volta al món aquests dies (Les vides de les persones negres importen, en català). “Aquesta no és una declaració controvertida. Fins que no s’erradiqui completament el racisme que fa que les institucions del nostre país fallin, seguirem compromesos amb protegir i millorar les vides de les persones negres“, ha dit Estee Portnoy, portaveu de la companyia.

“Jordan Brand no és un únic jugador, som una família”, resa el comunicat de la marca, que s’ha posat al costat -històricament- de la lluita contra el racisme. La setmana passada, Jordan va lamentar la mort de Floyd i va dir que ja havien tingut “suficient”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa