Messi fa màgia i lidera la vint-i-setena

Leo Messi ha rebut a la banda, en una jugada aparentment intranscendent als vint minuts llargs de la primera part, marcat per dos jugadors i un tercer que s’hi apropava, però se n’ha anat de tots tres i d’un quart que li ha sortit a l’entrar a l’àrea, i ha xutat a gol pel pal curt. Aquest gol, un dels millors de l’ampli repertori de l’argentí, ha definit la final de la Copa del Rei. A partir d’aquí, tot ha anat de baixada per al Barça, que ha aixecat la vint-i-setena Copa del Borbó.

Després Neymar ha fet el 2-0 i el mateix Messi ha sentenciat amb el tercer. L’Athletic, tot orgull, ha marcat el gol de l’honor a quinze minuts del final, però el partit ja estava resolt. Iniesta ha estat substituït per precaució amb molèsties al tou de la cama, i en principi no perilla la seva presència a la final de la Champions de dissabte que ve. Últim partit de Xavi al Camp Nou, més ple de bascos que de catalans, i una xiulada sense matisos a Felip VI.