El FC Barcelona ha signat una victòria important (0-4) davant el Viktoria Plzen, en un duel corresponent a la quarta jornada de la fase inicial de la Lliga de Campions. Guiats un cop més per un Messi estelar que ha recuperat aquesta vegada el gol a Europa amb un triplet, els culés han certificat el pssi a vuitens de final, depenent d’ells mateixos per ser primers del grup H després de l’empat (1-1) del Milan davant el BATE.

Ha estat un partit amb números històrics per al Barça: 200 partits per Guardiola com a tècnic, 202 gols de Messi i rècord d’imbatibilitat culé per a Victor Valdés.

Tot i el resultat, els locals li han posat les coses difícils al Barça, sobretot en els primers minuts, en els quals Valdés ha hagut de salvar un gol del locals davant Petrzela al miut 16. Un cop els de Guardiola s’han obert i s’han espavilat, ha arribat el punt d’inflexió. El primer gol ha arribat arran d’un penal sobre Messi que ell mateix s’ha encarregat de transformar.

Amb un gol en contra i una expulsió el Plzen ha hagut de canviar el plantejament i endarrerir les línies, sense renunciar a la velocitat a les contres. Però el Barça ja controlava el ritme de joc i abans del descans Messi s’ha plantat a la frontal després d’una paret amb Adriano i ha establert el 2-0.

La segona part ha semblat un càstig pel conjunt local, però no se l’han près així. Tot i el perill blaugrana, el conjunt txec ha mantingut la serietat i ha plantat cara. El Plzen ha començat a baixar els braços als últims minuts, moment en el qual Fàbregas ha marcat el tercer amb assistència de Leo Messi. I el mateix argentí s’ha encarregat de sumar el quart i definitiu gol al marcador, el tercer de la nit i el sisè de la setmana, ara per ara.