Món Esport
Maverick Viñales recupera el liderat en una cursa apassionant
  • CA

Maverick Viñales ha signat una cursa magnífica per proclamar-se guanyador del Gran Premi de França de MotoGP i sumar la tercera victòria de la temporada. El circuit de Le Mans ha estat l’escenari d’una cursa apassionant d’inici a final, amb una lluita per al record entre Viñales i Valentino Rossi, que ha acabat amb la caiguda del pilot italià en la darrera volta i la recuperació del liderat del campionat del món per part del català.

Marc Márquez, que havia completat una bona sortida i havia mantingut un bon ritme de cursa, ha caigut a manca d’onze voltes pel final i ha perdut una batalla molt bonica forjada per Viñales, Rossi, Zarco i, en darrera instància, Dani Pedrosa. El pilot de Castellar del Vallès ha recuperat sis posicions en la primera volta, després de sortir en tretzè lloc des de la graella, i s’ha situat en el grup del cap per acabar disputant una posició de podi amb Johann Zarco, líder de la cursa durant cinc voltes.

 

La prova ha estat fascinant. El temps rècord de la pista, marcat per Valentino Rossi el 2015 (1.32.879), s’ha vist superat fins a quatre vegades. Primer Viñales, posteriorment Pedrosa, una segona vegada Maverick i, finalment, el mateix Valentino Rossi, l’han aconseguit rebaixar fins deixar-lo en 1.32.532. Després de més de vint voltes amb la prova igualada -i una gran sortida del francès Zarco-, un Valentino Rossi tercer ha decidit atacar les primeres posicions, una determinació que ho ha fet canviar tot.

L’italià ha superat Zarco amb facilitat i s’ha llançat sobre Viñales, a la recerca del liderat. A falta de tres voltes, Rossi ha superat el pilot de Roses amb un atac molt agressiu, tot i que el català no s’ha rendit i ha buscat la roda del sis vegades campió del món de MotoGP. En la darrera volta, amb els dos pilots enganxats, Viñales ha aprofitat un moment de distracció de Rossi per superar-lo i per fer-lo arriscar fins el darrer moment. Aquest risc ha acabat amb Valentino Rossi per terra i amb la victòria per al pilot català de Yamaha.

 

La caiguda de Rossi ha fet, també, que Dani Pedrosa completés el podi en tercera posició, per darrere Zarco, el jove pilot local que tot just suma cinc proves en la categoria de MotoGP. A més, Pedrosa se situa segon al campinonat del món a 17 punts de Maverick Viñales.

 

Jorge Lorenzo ha acabat en sisena posició, Tito Rabat en l’onzena i Pol Espargaró en la dotzena. El seu germà Aleix s’ha hagut de retirar després d’una caiguda.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa