Món Esport
Maverick guanya la primera cursa del Mundial
  • CA

 

Moto GP ja té un nou candidat: Maverick Viñales. El de Roses ha presentat credencials al títol a Losail, Qatar, imposant-se en una guerra fratricida a Dovizioso. El pilot català ha fet una exhibició de pilotatge, lluitant amb Màrquez al principi i amb l’italià a les darreres voltes, superant-los per imposar-se a la Nit del Desert. 

El pilot català de Yamaha ha guanyat en la primera cursa que tenia una moto per lluitar per la victòria. Maverick ja és una realitat: el substitut de Lorenzo a l’escuderia japonesa ha donat un cop de puny sobre la taula. Viñales és el primer pilot de Yamaha que s’estrena amb victòria des de Rossi l’any 2004. 

En una cursa cardíaca, el gironí s’ha alternat la primera plaça amb Andrea Dovizioso durant gairebé mitja cursa. El pilot de Ducati ha aprofitat la seva velocitat punta en recta per collar Viñales, que ha fet un recital als girs per imposar-se a un pilot amb una moto més ràpida i més experimentat que ell. 

‘Mack’ ha superat Dovizioso al tram final de la penúltima volta i ha obert gas fins al final, sense mirar enrere, marcant el ritme, encarnant-se en un campió amb anys d’experiència. Ha aguantat la recta de l’última volta i s’ha divertit, veient-se guanyador, conscient de la fita que estava a punt de concretar. 

És el segon pilot més jove de la història que guanya dues curses a Moto GP i el cinquè pilot que guanya amb diferents fàbriques de moto. La primera victòria a la categoria reina sempre és especial però la d’avui és quelcom més que una victòria: és una declaració d’intencions. Yamaha ha fitxat un campió en potència i Maverick està decidit a lluitar pel Mundial.

Màrquez s’enfonsa i Espargaró creix

El tro de Cervera, Marc Màrquez, ha sucumbit davant Rossi. Ha lluitat per les primeres places però no ha aguantat el ritme i s’ha vist superat per Viñales, Dovizioso i Valentino Rossi, que sortia desè i ha acabat al podi. La sorpresa agradable l’ha donat Aleix Espargaró, que ha estat sisè, per darrere de Dani Pedrosa (cinquè). 

45 minuts de retard

La Nit del Desert ha trigat quaranta-cinc minuts a començar. Es preveia que comencés a les 20:00 (hora catalana) i en canvi a causa de la pluja, el semàfor s’ha apagat a les 20:45. Les condicions meteorològiques han provocat l’endarreriment de l’inici de la cursa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa