Món Esport
Marc Márquez es proclama campió del món de MotoGP
  • CA

Marc Márquez ja té el seu tercer campionat del món de MotoGP. Amb tres grans premis per endavant, el pilot de Cervera ha aconseguit eliminar, definitivament, el seus perseguidors Valentino Rossi i Jorge Lorenzo de la lluita pel títol i proclamar-se campió del Món per tercera vegada en la seva carrera.

El català ha guanyat amb autoritat el Gran Premi del Japó, al circuit de Motegi, amb una magnífica exhibició de poder, paciència i concentració que l’ha permès liderar la cursa des de la quarta volta, sense abandonar la primera posició fins superar la línia de meta i celebrar la cinquena victòria de la temporada, dues més que Jorge Lorenzo i tres més que Rossi, i el títol.

 

Precisament, l’italià i el mallorquí s’han autodescartat de la batalla pel Mundial amb dues caigudes absurdes. La de Rossi s’ha produït a la sisena volta, després de sortir des de la pole position i dues voltes després de l’avançament de Márquez. Rossi ha calculat malament la frenada i ha patinat al desè revolt del circuit, en un accident definitiu no només per la cursa, sinó pel campionat del món.

Lorenzo, després de gaudir d’una bona actuació personal, ha patinat a manca de quatre voltes pel final i ha deixat el títol en safata a Márquez, que no dependrà dels següents Gran Premis a Austràlia, Malàisia i València per celebrar el seu tercer títol Mundial. De fet, Márquez ja es va proclamar campió del món en aquest circuit l’any 2014.

 

Pel que fa la resta de pilots catalans, Maverick Viñales ha acabat la cursa en tercera posició, després de mantenir una bonca lluita amb el seu company d’equip Aleix Espargaró, que ha finalitzat quart. Pol Espargaró ha estat sisè i Tito Rabat, catorzè.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa