Món Esport
Què és la diplopia i per què pot arruïnar la carrera de Marc Márquez?

Marc Márquez ha recaigut dels seus problemes de visió doble, diplopia, segons ha anunciat ell mateix a les xarxes socials. Això suposa un nou contratemps en el camí de la seva recuperació i el seu retorn a les pistes de MotoGP, lloc on no s’hi troba a gust des de la primera cursa de la temporada de 2020, on va patir una lesió que ha marcat la seva carrera de forma traumàtica. Els primers episodis de diplopia li van aparèixer al final de la temporada passada i fa poc va arribar a dir que van estar a punt de forçar la seva retirada. Tanmateix, es va aconseguir recuperar i ha pogut debutar al primer Gran Premi, però aquesta nova recaiguda canvia les coses. A tot això, però, què és la diplopia i per què pot ser un problema tan gran per a la carrera de Marc Márquez?

Què és la diplopia?

La diplopia és una malaltia que de forma comuna es coneix com a visió doble. Aquesta és la millor manera d’entendre els seus símptomes, ja que el que fa és que els objectes es deixin de percebre únics amb la seva totalitat i es vegin dobles, és a dir, es veuen dues imatges repetides l’una al costat de l’altra separades per un espai determinat, cosa que genera una visió borrosa. Aquesta separació pot ser tant diagonal, com horitzontal, com vertical i generalment es genera als dos ulls, tot i que en algunes ocasions pot ser monocular. El cas de Márquez és el primer i s’ha produït per la paràlisi d’un nervi, tot i que no és l’únic fet que poc causar la diplopia.

Un exemple de diplopia | Wikimedia

Per què la diplopia pot acabar amb la carrera de Marc Márquez?

El problema de la diplopia és que és totalment incompatible amb la pràctica d’un esport de risc com la MotoGP. Una de les conseqüències més evidents és que canvia la percepció de l’espai i això és molt perillós al córrer a grans velocitats sobre un vehicle. Si aquests episodis se li continuen reproduint, li serà impossible competir. Afortunadament, ha manifestat que l’actual recaiguda ha estat lleu, tot i que li pot provocar una baixa d’un mes mentre el Mundial no s’atura, així que és molt probable que aquests problemes a la vista el tornin a perjudicar de valent pel que fa a les seves possibilitats de lluitar pel títol.



Més notícies
Marc Márquez, pilot català de MotoGP | Europa Press
El malson de Márquez no acaba i se li reprodueixen els problemes de salut
Notícia: El malson de Márquez no acaba i se li reprodueixen els problemes de salut
Comparteix
El pilot cerverí ha tornat a patir un episodi de diplopia
Miguel Oliveira guanya el GP d'Indonèsia | Europa Press
Victòria per a Oliveira a Indonèsia i Márquez acaba a l’hospital
Notícia: Victòria per a Oliveira a Indonèsia i Márquez acaba a l’hospital
Comparteix
El cerverí ha patit una caiguda molt dura a l'escalfament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa