Marc Gasol aconsegueix una fita inèdita per a un jugador europeu

El pivot es converteix en el segon jugador de la història i el primer no estatunidenc a guanyar l’NBA i el Mundial en un mateix any

Els Gasol són llegenda del bàsquet. A totes les fites que han aconseguit els dos germans de Sant Boi, aquest diumenge Marc n’ha afegit una altra. El pivot s’ha convertit en el segon jugador de la història a aconseguir guanyar en un mateix any l’NBA i la Copa del Món. L’únic que ho havia aconseguit abans havia estat Lamar Odom l’any 2010, gràcies als títols amb els Lakers i els Estats Units.

Marc Gasol és, per tant, el primer jugador no estatunidenc que ho aconsegueix, fet que el converteix en llegenda del bàsquet europeu. El pivot ha tancat un any excepcional amb la medalla d’or al Mundial de la Xina. La semifinal contra Austràlia, en la qual va aconseguir 33 punts, va ser el partit que el va reivindicar com un dels millors jugadors del campionat. La seva actuació li ha permès rebre el reconeixement de millor pivot en el cinc ideal de la competició.

La gran actuació en aquesta Copa del Món se suma a un paper clau en la consecució del títol de l’NBA amb els Toronto Raptors. El de Sant Boi va arribar a la franquícia canadenca just abans dels playoff i es va fer amb el lloc de titular. El mitjà dels Gasol es va convertir en el segon català en aixecar el trofeu Larry O’Brien, després del seu germà Pau. Amb aquests dos grans títols en un mateix any, Marc entra a l’Olimp del bàsquet mundial.

Més informació

Nou comentari