Manifest Blaugrana denuncia Bartomeu i la junta del Barça pel cas Neymar

La plataforma de socis Manifest Blaugrana ha denunciat, aquest dimarts al matí, la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu per l’aprovació del pacte amb la Fiscalia, en el marc del cas Neymar, en el qual el Barça accepta la culpabilitat d’un delicte fiscal i un pagament de 5,5 milions d’euros, a la vegada que exonera els presidents Bartomeu i Rosell de qualsevol responsabilitat.

Ara fa una setmana, l’associació -que defensa els socis i el compliment dels estatuts del Barça- va fer pública una denúncia presentada davant la Comissió de Disciplina del club per tal que aquest ens prengués la decisió d’expulsar com a socis de l’entitat l’expresident Sandro Rosell i l’exvicepresident Javier Faus, com autors i signants dels primers contractes que van propiciar el cas Neymar, un rebombori que ha acabat amb la culpabilitat assumida pel club i una condemna en forma de pagament.

Aquesta setmana, Manifest Blaugrana ha presentat una nova denúncia contra la totalitat de la junta directiva, de la qual en divideix responsabilitats. L’associació demana la pèrdua de la condició de soci del president Josep Maria Bartomeu, però la suspensió per dos anys de la resta dels directius, “atesa la seva menor implicació”.

Segons explica el comunicat, “hem hagut de denunciar la Junta Directiva davant…la Junta Directiva!”, en una expressió irònica que aclareix que, dins el club, no hi ha cap òrgan competent per jutjar la junta. La Comissió de Disciplina “va perdre la competència d’aplicar el règim disciplinari a membres de la Junta en l’última reforma dels Estatuts del FC Barcelona. És a dir, la reforma va garantir la impunitat de la Junta”, afirmen els responsables de Manifest Blaugrana.

En cap cas, l’associació pretén acudir a la justícia ordinària abans de la resposta per part del club català. Si cap òrgan de l’entitat resol la queixa, Manifest Blaugrana s’emplaçarà a l’organisme que la pròpia junta hagi designat com a competent. Si no se’n designa cap, farà un pas endavant per a que el Tribunal Català de l’Esport, per la via administrativa, prengui la decisió.


Més notícies

Nou comentari