El FC Barcelona ha aconseguit aquesta nit una victòria plàcida sobre el BATE Borisov (0-5) en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions gràcies a un domini total del joc, a saber aprofitar errors de la defensa bielorussa i a la inspiració d’un Messi que ha fet història en igualar a Kubala com segon màxim golejador a la història del club.

En un enfrontament sense misteri ni emoció, el Barça ha complert amb les expectatives i s’ha emportat tres punts valuosos, que li permeten seguir al capdavant del grup junt a l’AC Milan, a l’espera que es decideixi quin equip aconseguirà el liderat final.

Guardiola, que ha recelat dels bielorussos a la roda de premsa prèvia, s’ha trobat amb un rival tancat a la seva àrea, amb un Mateja Kezman de capa caiguda com a únic home avançat. Així, amb un estil gens atrevit, els de Goncharenko no han fet ombra al Barça.

No ha estat un gran partit de Leo Messo, que amb la resta de companys s’ha permès el luxe de jugar a mig gas. No han inquietat els locals, com tampoc han jugat dur, i això ha portat a que els blaugranes s’hagin mogut i hagin mogut la pilota buscant espais per superar l’autobús bielorús.

El primer gol del Barça ha arribat amb un gol en pròpia porta de Volodko. A la primera part també han marcat Pedro al minut 22 i Messi al 38. A la represa, l’argentí ha tornat a trobar porteria i Villa ha estat l’encarregat de completar la maneta i establir el 0-5 definitiu.