Xavi Hernández va marxar a Qatar l’estiu passat, després de tancar una extraordinària darrera temporada amb la samarreta del Barça i d’aconseguir el seu segon triplet com a professional. Aquell darrer curs de Xavi va anar molt més enllà dels títols. El de Terrassa es va convertir en una de les claus del rendiment de l’equip en la segona volta del campionat, no només dins el terreny de joc.

El migcampista català tenia decidit marxar del Barça l’estiu del 2014, just després d’acabar la temporada de Gerardo Martino a la banqueta blaugrana. Xavi no s’havia sentit important, un jugador necessari a l’esquema del ‘Tata’, i la seva edat i els dolors al turmell feien augmentar les possibilitats de sortida aquell mateix estiu. Luis Enrique i el seu equip, però, van treure-li la idea del cap i van acabar convencent-lo per seguir vestint, un any més, la samarreta del seu estimat club.

Aquella decisió va acabar sent decisiva. ‘Lucho’ creia en Xavi, en la seva presència imprescindible dins un vestidor desconegut per l’asturià -pels futbolistes amb els quals es trobaria- i per l’experiència del capità blaugrana al costat d’aquells brillants jugadors. Luis Enrique va encertar. Xavi Hernández va acabar essent la clau per la continuïtat de l’entrenador al mes de gener, quan l’asturià penjava d’un fil, i per acabar conquerint el segon triplet de la història del club.

Després de la derrota a Anoeta, el 4 de gener del 2015, el tècnic va sofrir la situació més tensa dins el vestidor barcelonista. Dos dies abans, ell i Leo Messi van tenir una enganxada en ple entrenament i l’entrenador, en total exercici de la seva autoritat, va decidir asseure’l a la banqueta davant la Reial Societat, juntament amb Neymar Jr. Luis Enrique els havia donat dies extra de vacances i el seu estat físic se n’havia ressentit.

Aquella decisió va provocar tot un seguit d’accions imprevistes. Messi es va indignar i no es va presentar a l’entrenament l’endemà del partit -al Miniestadi i a portes obertes- adduint una gastroenteritis, una decisió que el tècnic va considerar fora de lloc. Fins i tot, ‘Lucho’ es va plantejar obrir un expedient disciplinari al futbolista argentí.

Va ser en aquell moment quan la figura de Xavi es va fer gegant. El capità va decidir agafar les regnes i posar-ho tot a lloc. Va calmar Luis Enrique, el va fer reflexionar, va fer-li entendre que la figura de Messi no podia ser tractada de la mateixa manera que la resta de companys i va reunir els dos protagonistes del conflicte per a què signessin l’armistici. I ho va aconseguir. Prou conegut és el gir que va realitzar l’equip després de la reunió entre els capitans i els tècnics.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa