Món Esport
Llum verda al nou Santiago Bernabéu
  • CA

El nou Santiago Bernabéu serà, finalment, una realitat. Després dels estira i arronsa amb l’Ajuntament de Madrid, el club blanc i el consistori s’han posat d’acord per iniciar les obres que convertiran l’estadi madridista en un dels més avantguardistes del món. Botigues, restaurants i, fins i tot, habitacions d’hotel dins un estadi ple d’oci, no només futbolístic.

Florentino Pérez s’ha sortit amb la seva. El president de l’entitat ha aconseguit convèncer l’ens municipal per transformar l’estadi durant els propers anys i adequar-lo a les necessitats de la multinacional blanca, destinada a realitzar més funcions que les d’un club únicament esportiu. Tot i això, el Reial Madrid ha hagut de modificar el projecte inicial per tal que l’Ajuntament donés el vist-i-plau definitiu a la remodelació del Bernabéu i ha hagut d’acceptar condicions sine qua non imposades pel consistori.

 

El magnat de la construcció ha hagut de renunciar a l’hotel que volia projectar a la rodalia de l’estadi i a envair part del Paseo de la Castellana, però ha acabat convencent les institucions del municipi gestionat per Manuela Carmena per acceptar la darrera proposta.

Segons el diari Marca, la remodelació del Santiago Bernabéu tindrà un cost d’entre 350 i 400 milions d’euros, en els quals s’inclouran un sostre retràctil, una modificació total de la façana -que engolirà les quatre torres-, una reforma del museu i una gran inversió en zones d’oci, com botigues i restaurants. El Bernabéu serà, a banda d’un gegant estadi de futbol, un gran centre comercial.

 

Santiago Bernabéu Cepsa?

 

Aquests 350-400 milions d’euros no els pagarà el Reial Madrid. El fons IPIC, propietari de la companyia de petrolis Cepsa -entre d’altres empreses-, afrontarà la gran inversió de la reforma a canvi que l’estadi dugui el nom o cognom d’una de les seves marques. Així doncs, el nou camp blanc durà el nom d’una d’aquestes companyies: Cepsa, Nova Chemicals, Borealis, OMV, Aabar Investments PJS, Oasis International Power, ChemaWEyaat, Cosmo Oil, Hyundai Oil, EdP, Oil Search, Gulf Energy Maritime, Arab Petroleum Pipeline o Park-Arab Refinary (PARCO).

 

Les obres, que en un inici havien de començar l’estiu del 2018, es posaran en marxa aquest proper estiu, avançant un any la fase inicial del projecte, que tindrà una durada aproximada de dos cursos.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa