Món Esport
Les opcions de Luis Enrique al lateral
  • CA

El Barça té un problema al lateral. Les molèsties que ha patit Sergi Roberto amb la Roja impediran, gairebé amb total seguretat, que pugui jugar d’inici contra l’Alabès. Tot i que Roberto pugui jugar, opció molt complicada, la inoportuna lesió del futbolista de Reus significa una alerta per Luis Enrique: Roberto no ho pot jugar tot.

Aleix Vidal està defenestrat. La seva relació amb Luis Enrique és tèrbola i està lluny de ser una opció real. Els números ho demostren: ha jugat 90 minuts aquesta temporada i és el segon jugador de la plantilla que menys estona porta a les cames, només per davant del tercer porter, Jordi Masip. 

 

És l’expedient X de la plantilla: ningú entèn com, un futbolista que apuntava a internacional al Sevilla, està a la rampa del Sevilla. Tot i que la seva posició natural és la d’extrem, va captivar a la secretaria tècnica jugant al lateral, i ara Luis Enrique no es veu amb cor de fer-li confiança. Ha quedat fora de les últimes sis convocatòries

Opcions al lateral dret

 

Luis Enrique ja va provar el dia del Leganés (victòria per un gol a cinc) amb tres defenses i dos carrilers, essent Rafinha qui ocupava la demarcació de defensor per la banda dreta quan l’equip reculava. Tot i que el partit va acabar amb una golejada, l’invent no va acabar de convèncer. 

 

Quina és l’altre opció que té Luis Enrique? La de tota la vida, mirar a la Masia. Al Barça B hi ha dos jugadors de garanties: Nili Perdomo i Sergi Palencia. 

 

Nili Perdomo

 

Porta tota la setmana entrenant amb el primer equip i, si l’asturià haguès d’utilitzar algun dels dos, és l’escollit. Té 22 anys i ja ha debutat a primera divisió amb Las Palmas. Té un perfil molt ofensiu. Gerard López, l’entrenador del filial, l’utilitza d’extrem. Tot i això, als darrers partits ha jugat al lateral dret i ha rendit amb garanties. “Em sento cómode a tot arreu, sóc un jugador polivalent. Estic disposat a ajufar l’equip on calgui”, assegura. Nili és el jugador del B que més s’entrena amb el primer equip però el jugador creu que ha de “tocar de peus a terra” i pensar en el seu equip, Barça B. 

 

Sergi Palencia

 

És el capità, un lateral pur, que pot jugar a les dues bandes. “Em sento cómode als dos llocs, no tinc preferències”, assegura el jugador, que té com referent a Sergi Roberto: “Està fet un animal. Em fixo en com entra de segona línea, en les incorporacions, en el criteri a l’hora de triar la passada. Defensivament està impecable”, considera Palencia. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa