Les opcions de Luis Enrique al lateral

Aleix Vidal, Rafinha o tirar del filial, el trencaclosques que haurà de resoldre l'asturià de cara al partit davant el Deportivo

El Barça té un problema al lateral. Les molèsties que ha patit Sergi Roberto amb la Roja impediran, gairebé amb total seguretat, que pugui jugar d’inici contra l’Alabès. Tot i que Roberto pugui jugar, opció molt complicada, la inoportuna lesió del futbolista de Reus significa una alerta per Luis Enrique: Roberto no ho pot jugar tot.

Aleix Vidal està defenestrat. La seva relació amb Luis Enrique és tèrbola i està lluny de ser una opció real. Els números ho demostren: ha jugat 90 minuts aquesta temporada i és el segon jugador de la plantilla que menys estona porta a les cames, només per davant del tercer porter, Jordi Masip. 

 

És l’expedient X de la plantilla: ningú entèn com, un futbolista que apuntava a internacional al Sevilla, està a la rampa del Sevilla. Tot i que la seva posició natural és la d’extrem, va captivar a la secretaria tècnica jugant al lateral, i ara Luis Enrique no es veu amb cor de fer-li confiança. Ha quedat fora de les últimes sis convocatòries

Opcions al lateral dret

 

Luis Enrique ja va provar el dia del Leganés (victòria per un gol a cinc) amb tres defenses i dos carrilers, essent Rafinha qui ocupava la demarcació de defensor per la banda dreta quan l’equip reculava. Tot i que el partit va acabar amb una golejada, l’invent no va acabar de convèncer. 

 

Quina és l’altre opció que té Luis Enrique? La de tota la vida, mirar a la Masia. Al Barça B hi ha dos jugadors de garanties: Nili Perdomo i Sergi Palencia. 

 

Nili Perdomo

 

Porta tota la setmana entrenant amb el primer equip i, si l’asturià haguès d’utilitzar algun dels dos, és l’escollit. Té 22 anys i ja ha debutat a primera divisió amb Las Palmas. Té un perfil molt ofensiu. Gerard López, l’entrenador del filial, l’utilitza d’extrem. Tot i això, als darrers partits ha jugat al lateral dret i ha rendit amb garanties. “Em sento cómode a tot arreu, sóc un jugador polivalent. Estic disposat a ajufar l’equip on calgui”, assegura. Nili és el jugador del B que més s’entrena amb el primer equip però el jugador creu que ha de “tocar de peus a terra” i pensar en el seu equip, Barça B. 

 

Sergi Palencia

 

És el capità, un lateral pur, que pot jugar a les dues bandes. “Em sento cómode als dos llocs, no tinc preferències”, assegura el jugador, que té com referent a Sergi Roberto: “Està fet un animal. Em fixo en com entra de segona línea, en les incorporacions, en el criteri a l’hora de triar la passada. Defensivament està impecable”, considera Palencia. 

 

Nou comentari