Món Esport
LeBron James impulsa una plataforma per promoure el vot negre als Estats Units
  • CA

LeBron James ha contactat amb altres jugadors de l’NBA i amb protagonistes del món de l’espectacle per impulsar una nova plataforma que promogui el vot negre als Estats Units arran de les protestes a tot el país estatunidenc després de l’assassinat de George Floyd per part d’un policia. “A causa de tot el que està succeint, la gent finalment comença a escoltar-nos. Sentim que finalment estem posant un peu a la porta. Depèn de nosaltres el temps que duri això. No ho sabem. Però sentim que estem sent escoltats i rebent atenció i que aquest és el moment perquè finalment marquem la diferència”, ha dit James, segons el The New York Times.

El grup es dirà Més que un Vot, derivat del lema Més que un Esportista que acompanya la plataforma de mitjans digitals de James, anomenada Uninterrupted. El dilluns passat, l’estrella dels Los Angeles Lakers va parlar per telèfon amb diversos esportistes per discutir la idea. Entre ells estaven els exjugadors de la NBA Steven Jackson –amic de George Floyd–, Kendrick Perkins, Udonis Haslem i Jalen Rose; les jugadores de la WNBA Skylar Diggins-Smith i Chiney Ogwumike; els jugadors de la NBA Draymond Green, Eric Bledsoe i Trae Young; i el jugador de la NFL Alvin Kamara.

La trobada va durar 45 minuts i va incloure un debat encès dels problemes amb paraules apassionades de Green, Jackson i Perkins, segons una persona familiaritzada amb la situació. La inversió inicial per a l’organització vindrà de James, el seu soci comercial Maverick Carter, l’executiu de la indústria musical Jimmy Iovine i l’ajudant d’inversions del jugador, Paul Wachter. Entre els altres integrants del grup estan Adam Mendelsohn, l’assessor de mitjans de James des de fa molt de temps, i Addisu Demissie, qui està assessorant la campanya presidencial de Joe Biden, candidat demòcrata a la Casa Blanca.

La nova plataforma vol apuntar estats com Michigan, Wisconsin, Pennsilvània, Carolina del Nord, Florida, Geòrgia i Texas per lluitar contra la repressió dels votants. A més, també planeja treballar amb grups de drets de vot ja existents com Fair Fight, que va ser iniciat per la política de Geòrgia Stacey Abrams, i When We All Vote, que va ser llançat per la exprimera dama Michelle Obama.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa