Món Esport
Els Lakers es proclamen campions de l’NBA deu anys després (93-106)
  • CA

Els Los Angeles Lakers s’han proclamat campions de l’NBA del 2020, un any que va començar de la pitjor forma possible per al bàsquet estatunidenc amb la mort, en un accident d’helicòpter, de Kobe Bryant. L’equip californià ha homenatjat la figura de La Mamba Negra, llegenda de l’entitat, amb la consecució del seu dissetè anell, un fet que li ha permès igualar els Boston Celtics en la llista de franquícies més llorejades de la millor lliga de bàsquet del món. Els Lakers s’han endut l’eliminatòria decisiva pel títol contra els Miami Heat amb un triomf en el sisè duel amb què han deixat ben clar que no hi havia cap possibilitat d’allargar l’inevitable (93-106). LeBron James ha estat escollit com al jugador més destacat de les Finals dels play-off.

El sisè i últim duel de l’eliminatòria ha estat una coronació. Després que divendres passat els Heat allarguessin la sèrie, els Lakers no han donat cap opció als campions de la Conferència Est amb una exhibició defensiva sense precedents. LeBron James, amb un triple-doble (28 punts, 14 rebots i 10 assistències), s’ha encarregat de liderar el seu equip i sentenciar la lluita pel títol ben d’hora. Al descans, el marcador ja era pràcticament definitiu: 36-64. El conjunt de Miami, fidel a la seva competitivitat, no ha abaixat els braços i ha acabat retallant distàncies, però en cap moment ha tingut a l’abast la possibilitat d’allargar les Finals. El destí estava escrit i res ni ningú podia fer res per rebel·lar-s’hi. Només Bam Adebayo, que ha fet 25 punts i ha recollit 10 rebots, ho ha intentat sense èxit. Los Angeles ha tornat a somriure.

Una franquícia guanyadora, una estrella guanyadora

Deu anys després, els Lakers han recuperat el tron i han guanyat el seu 17è títol de campió de l’NBA. La fita ha estat històrica, ja que els californians han empatat els Celtics en la llista de franquícies amb més anells. Els Golden State Warriors (6), els Chicago Bulls (6) i els San Antonio Spurs (5) encara es troben molt lluny de les dues entitats més importants de la competició, mentre que els Miami Heat (3) han perdut una bona oportunitat d’apropar-se a la tercera posició del podi. Els de Los Angeles eren, juntament amb els Clippers i els Bucks, els grans favorits a recollir el relleu dels Toronto Raptors. Ni els seus rivals ciutadans ni els de Giannis Antetokounmpo han estat a l’altura de les expectatives a l’hora de la veritat, a la bombolla de Disney World. I, és clar, els Lakers no ho han desaprofitat. És el que tenen les franquícies guanyadores.

LeBron James, per la seva banda, ha engrandit encara més la seva llegenda, ha destrossat tots els rècords que ha pogut i ha aixecat el seu quart anell. El 2012 i el 2013 ho va fer amb els mateixos Heat, el 2016 amb els Cavaliers i enguany, després de la temporada més atípica de la història de l’NBA tenint en compte les circumstàncies forçades pel coronavirus, The King ha tornat a regnar amb una samarreta diferent. Ja no és només que hagi fet història i s’hagi convertit, gràcies a les seves estadístiques i actuacions individuals espectaculars durant els sis partits, en el primer jugador a guanyar l’MVP de les Finals amb tres equips diferents. El que millor caracteritza LeBron James és la condició de bèstia competitiva única que posseeix. No tinguin cap dubte que, passi el que passi, el curs vinent els seus Lakers tornaran a lluitar pel títol. És el que tenen les estrelles guanyadores.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa