Món Esport
Laia Sanz lidera la revolució de les dones al Dakar
  • CA
Laia Sanz celebra la seva onzena posició en el Dakar 2019. | Mediagé Comunicación

La segona posició en cotxes de Nani Roma i la novena d’Oriol Mena en motos en el Dakar 2019 han estat, sense cap mena de dubte, dues grans notícies per a l’esport català. El bon rendiment d’aquests dos esportistes en el ral·li més dur del món ha estat el més destacat en la categoria masculina d’una edició protagonitzada, sense cap mena de dubte, per una reivindicació (i revolució, en certa manera) femenina. L’heroica Laia Sanz, que ha registrat l’onzè millor temps, ha estat la millor de les disset dones –rècord històric de la competició– que han participat en la prova més exigent del motor mundial.

 

“Estic molt feliç amb aquest resultat. Mai no em vaig pensar que podria aconseguir-ho. Si fa un mes em diuen que quedo onzena, no m’ho crec. He patit molt per ser aquí“, va declarar Sanz, que no va poder-se preparar correctament el Dakar per culpa d’una doble infecció vírica i bacteriana. La catalana, que ha millorat la dotzena posició de la temporada passada i s’ha quedat molt a prop de la novena que va aconseguir el 2015 (en el que encara és el millor resultat d’una dona en els 41 anys d’història de la competició), és l’única pilot de motos en actiu que ha aconseguit acabar nou edicions consecutives sense abandonar mai. La de Corbera mereix tot el reconeixement i admiració del món.

 

Laia Sanz ha tornat a ser la millor classificada femenina en un any històric per a les dones al Dakar. L’altra catalana, Rosa Romero, copilot de Camelia Liparoti, ha aconseguit el 38è millor temps; Cristina Gutiérrez (Espanya) ha firmat la seva millor actuació individual amb la 26ª posició; Andrea Lafarja (Paraguai) i Fernanda Kanno (Perú) han estat les primeres dones dels seus respectius països que acaben el ral·li; Anastasiya Ninfontova, 62ª, ha estat la primera dona a completar el Dakar en la categoria ‘Originals’ (grup de pilots que fan tota la ruta sense l’ajuda de mecànics); Mirjam Pol (Holanda) i Gabriela Novotna (República Txeca) també han tingut una bona actuació; i Annet Fischer i Sven Quandt (Alemanya) han acabat en 14ª posició en la categoria SxS, en què Olga Rouckova (República Txeca) ha estat última –vintena–, però ha assolit la difícil tasca d’acabar. No en tinguin cap dubte: el Dakar 2019 ha estat el Dakar de les dones. Per molts més anys.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa