La versió hard del Barça no treu rèdits a Sevilla (2-1)

En un partit d’anada i tornada, més controlat que descontrolat, tot i que amb un mig camp secundari, sense pes en la possessió ni en la creativitat, el Barça ha ofert la seva versió hard i no n’ha tret rèdits. En podria haver tret des d’aquest perfil, i quan ha rectificat, passant a ser dominador absolut, ja ha sigut tard. L’equip blaugrana ha estat superior al Sevilla en línies generals, però 10 minuts de pájara a la represa, que han deixat retratat Mathieu i han penalitzat molt el conjunt, han situat un 2-0 que ni el gran rendiment de Neymar ha pogut igualar. El brasiler ha retallat el marcador amb un gol de penal i el Barça ha mort sobre un Sevilla ofegat.

Sense Messi ni Iniesta, amb Mascherano i Busquets junts al centre del camp, el traç groixut barcelonista ha estat evident des de l’alineació. L’habitual elaboració i delicadesa del Barça ha quedat per un altre dia. Les baixes han pesat i Luis Enrique ha apostat per l’onze més dur, perquè el duel es jugués a les àrees, i així ha sigut. Si es valoren les ocasions, el Barça hauria d’haver guanyat, negat de cara a porteria, inclosos 4 pals i una actuació gegantina del porter Rico. Per contra, a la zona de Bravo, que reapareixia, la defensa ho ha fet bé fins que Gameiro se n’ha anat de Mathieu per cames per servir el primer a Kron Dehli i després el mateix francès ha habilitat el segon trencant el fora de joc. Tots dos gols a plaer.

Amb el 2-0 i 30 minuts per davant, Luis Enrique ha virat l’estratègia, que no la tàctica, i ha tornat al dispositiu més tradicional, amb tothom al seu lloc natural. Mascherano de central, Mathieu a la banqueta, Alves de lateral dret i Sergi Roberto d’interior. Algú potser ha mirat si podia entrar Xavi, però no. S’ha vist aleshores el millor Barça, amb el Sevilla cada vegada més aculat. La mala sort del primer temps, on fins i tot una falta directa de Neymar ha resseguit tota la línia de la porteria de Rico, s’ha revertit amb un penal per mans infantils d’un defensor local.

Quedaven 15 minuts i Sandro ha tingut l’empat. Altre cop el pal, el quart de la tarda, ha evitat el gol. L’agonia sevillista, amb una baixada física notable i sense haver merescut un resultat tan favorable, no ha servit perquè el Barça fes l’igualada i ha marxat del Sánchez Pizjuán amb una derrota que el pot situar demà a quatre punts del liderat. El Madrid rep l’Atlètic en el derbi de la capital espanyola.