Món Esport
La selecció espanyola cau als quarts de final de l’Eurocopa (0-0)
  • CA

La selecció espanyola femenina ha quedat eliminada de l’Eurocopa d’Holanda, després de caure en els llançaments de penal davant Àustria, en un partit on les de Jorge Vilda no han aconseguit imposar-se a un combinat teòricament inferior (0-0). El camí de la selecció estatal no havia estat el més agradable, després de signar dos partits consecutius sense anotar cap gol i perdent davant Anglaterra i Escòcia, però la victòria davant Portugal en la primera jornada la va classificar per a uns quarts de final on sí que va tenir, a priori, fortuna.

Espanya va evitar l’amfitriona Holanda, potser qui millor futbol està practicant, Suècia, Alemanya -Or Olímpic a Rio-, Dinamarca, Anglaterra i França, i tot feia pensar que les del tècnic madrileny superarien Àustria i es plantarien a les semifinals del torneig continental. De fet, pel què fa a qualitat tècnica no hi havia discussió. Però en vista dels darrers resultats, Vilda ha decidit asseure dues de les futbolistes més desequilibrants de la plantilla a la banqueta, les blaugrana Jennifer Hermoso i Alexia Putellas, donant minuts a les també barcelonistes Mariona Caldentey i Bárbara Latorre, que s’han mostrat molt actives, però poc encertades.

 

Les espanyoles han dominat l’enfrontament (61% de possessió), però no s’han mostrat superiors a les austríaques. Han tingut més rematades a porteria, sobretot des de la llarga distància, però no han sabut trenar jugades de mèrit que descol·loquessin la defensa de les centreeuropees, molt segures sobretot en les accions a pilota aturada.

Sense massa accions de perill i amb l’entrada a la desesperada d’Hermoso i Putellas, Àustria ha aconseguit forçar la pròrroga i seguir mantenint la porteria a zero amb esforç i concentració defensiva. Les de La Roja, per part seva, no han assolit l’objectiu d’inaugurar el marcador i s’han acomiadat de l’Europeu amb només dos gols marcats en quatre partits. Tres de consecutius sense fer-ho. En els llançaments de penal, només un error de Silvia Meseguer ha sentenciat les espanyoles, que tornen cap a casa amb la decepció d’haver caigut davant un rival assequible.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa