Món Esport
La RFEF enceta avui l’etapa post-Villar
  • CA

Luis Rubiales i Juan Luis Larrea es disputen, aquesta tarda en l’Assemblea del Futbol (16:30h), la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol i un tron que ha ocupat, durant els darrers 30 anys, el biscaí Ángel María Villar. Rubiales i Larrea volen acabar amb el Villarato, una manera de gestionar que ha dictat el funcionament de la RFEF durant tres llargues dècades i que ha acabat amb l’expresident detingut, empresonat -ara alliberat havent pagat 300.000 euros de fiança- i acusat dels delictes de corrupció entre particulars, falsedat documental, administració deslleial i apropiació indeguda.

Tots dos candidats proposen canvis substancials en la gestió de l’ens federatiu, així com en l’organització de tornejos com la Copa del Rei, del qual clubs com el Barça n’exigeixen la modificació estructural. Josep Maria Bartomeu encara no ha fet públic el sentit del vot del club blaugrana, que espera a definir l’elecció basant-se en les seves peticions: Copa del Rei a partit únic (Larrea aplicaria el format fins a quarts de final), la Supercopa d’Espanya també a un sol partit, la destitució del president del Comitè de Competició, Francisco Rubio, per les seves manifestacions menyspreant Catalunya i els catalans; i la possibilitat que el Comitè entri d’ofici i pugui aplicar sancions per accions que els àrbitres no recullin en les actes post-partit.

Les prioritats de Larrea, que ha estat tresorer de la RFEF durant els 30 anys de mandat de Villar, són la renovació immediata de Julen Lopetegui al capdavant de la selecció espanyola asboluta i la implantació d’un nou format per a la Copa del Rei, que disposi d’eliminatòries a partit únic fins els quarts de final i que tingui definida la seu de la final abans d’iniciar el torneig per evitar-ne les polèmiques habituals.

 

Pel què fa Rubiales, exfutbolista professional i expresident de l’Associació de Futbolistes Espanyols, pretén modernitzar la manera de treballar a la RFEF, actualitzar sous, abogar per la transparència absoluta, fer créixer el futbol sala i el futbol femení i apostar per potenciar l’ens internacionalment amb la creació d’una estratègia de negoci i marca. La modificació de tornejos és, per a Rubiales, un objectiu a abordar amb tranquil·litat i després d’un debat profund i intens.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa