Món Esport
La final de la lliga francesa de rugby porta més de 20.000 senyeres a París
  • CA

Entre 15.000 i 20.000 seguidors de la USAP de Perpinyà es traslladaran aquest dissabte cap a París per assistir a la final de la lliga francesa de rugbi, el Top 14, que enfrontarà el seu equip al Clermont-Ferrand a l’estadi de França a Saint Denis. Uns 6.000 seguidors ho faran amb sis TGV especials que sortiran a partir de les quatre de la matinada, la resta amb un centenars d’autobusos i cotxes particulars. Els jugadors han sortit aquest divendres al matí amb un avió especial des de l’aeroport de Perpinyà i ja han arribat a la capital francesa on intentaran conquerir un títol que els escapa des de fa 54 anys.

La USAP ha estat sis vegades campiona de França, l’últim cop el 1955. D’ençà d’aquest any, ha perdut tres finals, el 1977, el 1998 i el 2004. Finalista per tercer any consecutiu, el Clermont-Ferrand buscarà el seu primer títol. Com per les finals anteriors, hi ha molta expectació a la ciutat, on els carrers i moltes botigues llueixen els colors catalans i de la USAP, i també a totes les comarques nord catalanes on hi ha molta afició pel rugbi i una identificació molt forta amb la USAP que no és només el club de la capital sinó de tot el territori.

Les 10.500 entrades rebudes pel club s’han esgotat en dos dies i no han estat suficients per satisfer tots els abonats cosa que ha provocat el descontentament de tots els que s’han quedat sense entrada molts dels quals ja tenien el bitllet de tren i aniran a París amb l’esperança de trobar localitats a l’entrada de l’estadi. La majoria dels seguidors s’han citat demà dissabte al Champ de Mars de París, al peu de la Torre Eiffel per fer torrar carn i cargols tal com és tradicional. El Consell General nord-català ha fins i tot enviat tres camions carregats amb sarments de vinya per fer la brasa i vi del país per si feien falta. Per tots els que no podran fer el desplaçament, l’Ajuntament de Perpinyà i el Consell General han decidit instal·lar una pantalla gegant al peu del Castellet per poder seguir el partit en directe, una iniciativa imitada per molts pobles de la Catalunya del Nord. A més de ser retransmès per les televisions franceses France 2 i Canal , al Principat el partit també es podrà veure al canal 33.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa