La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha decidit aplicar el rànquing FIBA en el sistema de classificació per a l’Eurolliga femenina. Amb aquesta decisió, feta d’un dia per l’altre en detriment del sistema habitual, l’Spar Citylift Girona està meditant renunciar a participar en la propera edició de la competició ja que ara hauria de disputar una fase prèvia per accedir a la màxima competició continental.

L’Unigirona s’ha mostrat indignat i en un comunicat deixa clar que la mesura “no l’ha aplicat cap altra federació europea, ens perjudica greument i ens deixa en una situació europea”. L’equip, vigent campió estatal, hauria d’accedir directament a la fase de grups de la màxima competició continental, com passa en les deu principals lligues del ranking FIBA.

Ara, i sempre segons el club gironí, la FEB “ha incomplert l’article 2.3 de les bases de competició aprovades en assemblea de clubs” per aplicar “de forma unilateral i arbitrària” un sistema diferent a l’hora d’inscriure els dos equips de la lliga espanyola classificats per l’Eurolliga. El club gironí també estudia recórrer el cas al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS).Nou comentari