Món Esport
L’Espanyol es posa a prova davant un Reial Madrid sense Cristiano, ni Bale
  • CA

Partit de màxima exigència al RCDE Stadium per a un Espanyol encara en construcció i a la recerca del seu joc definitiu (20:45 hores). Els de Quique Sánchez Flores reben un Reial Madrid sense les seves dues principals figures, Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, tots dos físicament tocats, en plena evolució per als blanc-i-blaus i essent conscients que els objectius s’aconsegueixen mitjançant les victòries.

De moment, l’Espanyol encara no ha guanyat a la Lliga. Els catalans sumen dos punts en tres jornades, després de caure derrotats al Sánchez Pizjuán en un partit boig davant el Sevilla (6-4) i d’empatar en les dues jornades anteriors davant el Màlaga (2-2) i la Reial Societat (1-1), amb jocs totalment contradictoris en cada un dels enfrontaments, però amb un denominador comú: massa errors en defensa. I, precisament en partits de nivell, els errors en defensa penalitzen de manera desmesurada.

 

L’Espanyol segueix tenint problemes a l’eix. Els blanc-i-blaus han encaixat 9 gols en 3 partits i han fet disminuir les sensacions positives de la pretemporada, on l’equip es va caracteritzar per la seguretat defensiva i la nova potència ofensiva demostrada. I, de fet, una de les causes és el mercat de fitxatges d’estiu, on els catalans no van complir amb les expectatives i on no van aprovar en la recerca i incorporació de dues peces clau, un lateral dret i un central suplent. En la darrera jornada del mercat, el 31 d’agost, l’Espanyol va incorporar un defensa central, Diego Reyes, però va deixar marxar Álvaro González i la situació va quedar exactament igual. Al lateral dret, finalment no va arribar cap nou fitxatge i ara l’equip va coix.

Els periquitos necessiten millorar en la primera línia de camp molt més que en atac, una zona on ha aconseguit solucionar la manca de gol amb fitxatges que han fet guanyar efectivitat i amb la confiança entregada a Gerard Moreno, titular en els tres primers partits de Lliga i autor de tres gols. Al mig del camp, la bona notícia ha estat el descobriment del jove Marc Roca, que va debutar davant el Màlaga i que va repetir a l’onze titular a Anoeta, havent convençut Sánchez Flores per la seva ràpida adaptació i per la impressionant qualitat i atreviment amb només 20 anys i sense haver tingut cap experiència amb el primer equip. El de Vilafranca del Penedès apunta a titular davant el Reial Madrid, al costat de David López, que recuperarà la posició de migcentre defensiu després d’haver-se situat de central a Sant Sebastià i davant la sanció de Javi Fuego, expulsat en el darrer partit. Salva Sevilla i José Manuel Jurado seran baixa per decisió tècnica, mentre que Martín Demichelis, Felipe Caicedo i José Antonio Reyes entren finalment a la convocatòria.

 

Pel que fa els blancs, Zinedine Zidane no podrà comptar amb les dues figures més desequilibrants del seu equip: Cristiano Ronaldo i Gareth Bale. Cap dels dos ha pogut superar els problemes físics acumulats després del partit davant l’Sporting de Lisboa del passat dimecres, al Bernabéu, en el debut a la Lliga de Campions, i s’han quedat a Madrid pendents de la seva evolució i recuperació per poder afrontar la difícil jornada del proper dimecres davant el Vila-real, també a Chamartín. Teòricament, Álvaro Morata i James Rodríguez haurien d’ocupar els llocs del portuguès i el gal·lès, tot i que els experiquitos Lucas Vázquez i Marco Asensio ja han demostrat el seu nivell per complir a l’onze.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa