L’Eibar assalta el Bernabéu i furga en la ferida del Madrid (1-1)

Problemes per al Reial Madrid. Els blancs han sumat, aquest dissabte, el quart partit consecutiu sense conèixer la victòria, després dels empats de la passada setmana davant el Vila-real i Las Palmas, i els mateixos resultats durant aquests set dies davant el Borussia Dortmund i l’Eibar (avui). Els bascos, amb un partit molt valent, han aconseguit treure un punt del Bernabéu i crear un estat de tensió tan a les graderies, com a la banqueta (1-1).

El Reial Madrid segueix sense oferir un bon futbol. Des que va començar la temporada, a finals d’agost, l’equip de Zidane suma victòries -i un títol amb la Supercopa d’Europa-, però no acaba d’arrencar en la recerca del seu joc. I, aquest dissabte, encara s’han accentuat més els problemes en la construcció degut a la baixa de Luka Modric, l’únic home que mou el conjunt blanc i que l’obliga als seus companys, mitjançant els moviments de pilota, a oferir-se i col·laborar.

Sense el croat, el Madrid s’ha trobat perdut i ni la titularitat d’Isco els ha permès fer rutllar l’engranatge amb fluidesa. L’Eibar ha patit quan el Reial Madrid ha embestit la seva àrea, però s’ha mostrat valent i amb les idees molt clares, sense intimidar-se davant un conjunt blanc sense idees i amb certs problemes per controlar els atacs pacients del conjunt basc.

Precisament, l’Eibar s’ha avançat en el minut 4 de partit i ha fet saltar la sorpresa -i els dubtes- en un Santiago Bernabéu que ha xiulat el seu equip en diversos trams de partit. Una bona centrada d’Ander Capa l’ha rematada l’exmadridista Fran Rico per fer saltar les alarmes a la banqueta de Zidane. A Gareth Bale no li ha costat massa minuts empatar, després d’una gran centrada de Cristiano Ronaldo i un bon cop de cap del gal·lès, però els blancs no han gaudit de clares ocasions per endur-se els tres punts.

El perill del Madrid, com ja va succeir a Dortmund i en els primers partits del campionat de Lliga, ha arribat únicament a través del joc de transicions ràpides i en accions iniciades des de la banda, amb Bale i Cristiano com a protagonistes, i sense la participació dels homes que han fomat l’eix ofensiu (Benzema, Isco o Kovacic). Però el rendiment de l’equip madridista ha estat molt per sota de l’esperat, sense bones oportunitats, sense creació i amb un caos al mig del camp preocupant.