Món Esport
L’Audiència força el jutge a investigar la xiulada a l’himne a la final de Copa
  • CA

L’Audiència Nacional espanyola ha obligat el jutge Fernando Andreu a investigar la xiulada a l’himne que va tenir lloc el 30 de maig durant la final de Copa al Camp Nou, presidida per Felip de Borbó, mentre es disputava el matx entre el Barça i l’Athletic Club de Bilbao. Tot i que el magistrat havia decidit d’arxivar-la, la institució entén que s’ha de reobrir, perquè “no es pot compartir la vexació als símbols de la nació i al cap de l’Estat“.

La Secció Tercera de la Sala Penal ha estimat el recurs que va presentar la Fiscalia, al qual s’hi van adherir Vox i Manos Limpias, contra la decisió d’Andreu d’arxivar el procediment.

El magistrat va decretar l’arxivament de les actuacions a mitjan febrer, ja que entenia que els fets no eren constitutius de cap infracció penal. Manos Limpias va denunciar els fets a Barcelona i la Fiscalia va considerar que sí que hi havia indicis de delicte.

El magistrat va argumentar que els fets van ser “idèntics o pràcticament afins” als que van passar el 2009. Tot amb tot, la sala entén que “l’ambient institucional envers la independència de Catalunya el 2009 és molt diferent a la del 2015“, i que “no es pot compartir la vexació als símbols de la nació i al cap de l’Estat”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa