Món Esport
L’acció de responsabilitat contra la junta de Laporta es resoldrà el 21 de setembre
  • CA

Joan Laporta i setze directius de la seva anterior junta al Barça ja coneixen la data en la qual es resoldrà la demanda per l’acció social de responsabilitat, presentada per la directiva de Sandro Rosell l’any 2010: serà el 21 de setembre d’aquest 2016.

Després del judici oral davant el jutge Martínez Borrego, en el qual les parts es van acusar mútuament, el magistrat va desestimar en primera instància, el 28 d’octubre del 2014, la demanda del club als seus antics gestors. Tres dies després, el mateix Josep Maria Bartomeu -ja president- va confirmar la presentació d’un recurs a l’Audiència Provincial i l’aportació de noves proves, com les del litigi perdut amb Sogecable l’any 2005.

És en aquest punt on els laportistes han aconseguit un petit triomf. La demanda per l’acció de responsabilitat va ser interposada pels 47,6 milions d’euros de pèrdues que, un cop reformulats els comptes de l’últim mandat de Laporta per la junta entrant el 2010, hauria deixat el club en molt mala situació econòmica. La sentència de Martínez Borrego del 2014 concloïa que, després de revisar tots els números, la junta de Joan Laporta havia tancat el seu mandat amb 4 milions de benefici, amb la qual cosa no s’havia produït mala gestió.

Aquest novembre passat, l’Audiència Provincial de Barcelona va denegar, de forma definitiva, la prova documental de Sogecable presentada pel club blaugrana, que signifiquen 37,8 dels 47,6 milions totals. Amb aquest gir, quedaran per resoldre únicament els altres 10,2 milions de pèrdues que se li imputen al mandat de l’advocat barceloní. El 21 de setembre, les parts sortiran de dubtes.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa