Món Esport
La nit que ha convertit Kilian Jornet en humà
  • CA

Quan Kilian Jornet anuncia un nou repte, una nova prova, un nou intent de rècord mundial, tothom pressuposa que ho aconseguirà. Estem tan acostumats a veure’l triomfar, que no ens plantegem l’opció que no ho pugui fer. Per tant, quan el corredor català va anunciar que intentaria batre el rècord mundial de 24 hores consecutives de cursa en una pista d’atletisme, tothom ja esperava el dia amb l’única possibilitat al cap de veure’l aconseguir-ho.

Finalment, però, no ha estat així. Jornet ha hagut d’abandonar el seu intent de batre aquest rècord quan no havia arribat ni a la meitat. El català havia escollit una pista a Noruega, el país on viu, en un dia molt fred. Les primeres sensacions han estat bones, però, a poc a poc, la temperatura i la planícia, superfície a la qual no està acostumat, l’han anat castigant.

Quan ja feia més de deu hores que corria, Jornet ha dit prou. El corredor català s’ha trobat malament i s’ha acabat retirant. Ja havia aconseguit una bona part de l’objectiu i havia cobert els primers cent quilòmetres en set hores i 23 minuts, però el rècord ha quedat lluny. Ara, Jornet haurà de plantejar-se si ho torna a intentar i, de fer-ho, si canvia o no les condicions.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 28, 2020 | 10:46
    JordiP novembre 28, 2020 | 10:46
    Aquestes proves per a superhomes exigeixen el 120% de les facultats atlètiques. I un mal dia el té qualsevol. La més mínima alteració fisiològica et mata. Una digestión un pél alterada? Maldormit fa dos nits? Doncs ja està. Kilian és humà, és clar. Ell ha corregut deu hores i a mí em passa el mateix, però als de minuts. Ell ho tornarà a intentar i ho aconseguirà, ja veureu.
  2. Icona del comentari de: Anselm Llorenç a novembre 28, 2020 | 10:49
    Anselm Llorenç novembre 28, 2020 | 10:49
    I a mi què em fot? com si se la trinxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa