La Penya es converteix en una piconadora per guanyar el derbi (105-61)

El Joventut de Badalona no ha donat cap opció al BAXI Manresa a l’Olímpic de Badalona. Els verd-i-negres s’han imposat al derbi per 105-61 en un partit que han dominat en tot moment. L’equip de Carles Duran ha protagonitzat un recital de joc ofensiu on fins a vuit jugadors de l’equip han superat els deu punts. Aquest triomf permet a la Penya mantenir la seva condició d’invicte com a local i trenca la ratxa de dues victòries seguides de l’equip del Bages.

El marcador s’ha mantingut ajustat durant els primers minuts del duel. El Joventut ha colpejat per primera vegada cap al final del primer quart a través d’un parcial de 8-1. Els verd-i-negres han aconseguit obrir una escletxa de vuit punts aprofitant el desencert del Manresa (21-13). Els visitants tan sols han anotat quatre llançaments al període inicial.

El segon temps ha estat un autèntic recital de la Penya. Un parcial de 14-0 a favor dels locals ha ampliat la diferència al marcador fins als vint punts (35-15). El Manresa ha aconseguit frenar la sagnia durant uns instants i impedir que l’avantatge badaloní seguís augmentant. Però dos triples de Brandon Paul i Pau Ribas a l’últim minut del segon període han deixat el partit sentenciat al descans (51-26).

L’equip de Pedro Martínez ha mostrat orgull durant els primers minuts del tercer quart i ha millorat les seves prestacions ofensives. No obstant això, el Joventut estava armat de confiança i el seu encert de cara a cistella no ha permès en cap moment que el seu rival tingués opcions de disputar el duel. Cap al final del tercer període vuit punts del jove prometedor Zsombor Maronka i tres triples gairebé seguits dels locals han permès que la diferència superés els 30 punts (78-45).

La Penya ha culminat la festa amb un parcial de 15-4 a l’inici del quart temps liderat per onze punts de Joel Parra. La diferència al marcador ha arribat a assolir els 46 punts en un últim quart que se li ha fet molt llarg a l’equip del Bages.