Món Esport
Japó tira endavant els Jocs Olímpics amb més por que il·lusió
  • CA

Després que l’organització dels Jocs Olímpics de Tòquio hagi deixat clar que, segons com avancin les dades de la pandèmia contemplaran l’opció de cancel·lar l’esdeveniment en qualsevol moment, ara per ara, tiren endavant. Quan ja queden menys de 24 hores per a la cerimònia d’inauguració, la qual s’ha vist rodejada de polèmica durant els darrers dies, res no aturarà, com a mínim, aquesta obertura oficial dels Jocs.

Tanmateix, el país nipó alerta del perill i del temor relacionat amb Tòquio 2020+1 des de fa temps. Diversos experts i membres del govern han rebutjat la idea de celebrar l’esdeveniment i, si s’ha acabat fent, ha estat més aviat per la pressió del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Mentrestant, la capital japonesa viurà d’esquenes uns Jocs que desitjava amb il·lusió des del 1964. L’arribada de la variant Delta del coronavirus i la mala campanya de vacunació que s’ha dut a terme al Japó han fet que hi hagi un esclat de contagis. És per això que no hi haurà públic a les graderies i que els ciutadans de Tòquio viuran els Jocs com qualsevol altra persona: des de casa i per la televisió.

De fet, la xifra de japonesos que rebutgen la seva celebració s’eleva fins al gairebé 90%, un fet insòlit en qualsevol altre esdeveniment d’aquestes característiques. La sensació és que els Jocs Olímpics de Tòquio se celebraran perquè s’han de celebrar. Perquè els atletes que s’han preparat durant cinc anys no poden esperar fins al 2024 i perquè el COI així ho ha volgut, però l’esperit olímpic no hi serà de la mateixa manera que en qualsevol altra ocasió.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Víctor, emprenyat. a juliol 22, 2021 | 17:39
    Víctor, emprenyat. juliol 22, 2021 | 17:39
    El COI segur que defensarà aquests jocs perquè s'hi juga el prestigi i milions de dòlars, però la intel.ligència del poble japonès ha dit que seria millor deixar-ho córrer. Que els hi vagi bé, és clar, però recordi tot el món que mentre, centenars de milers de persones han sofert ja i sofriran de manera tràgica la maleïda pandèmia, aquest genocidi del que trigarem anys a conèixer l'orígen científic, encara més qui o quins són els "personatges" interessats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa