Món Esport
Ja són dos els detinguts per l’atemptat a Dortmund
  • CA

Una explosió a l’autocar del Borussia Dortmund, mentre es desplaçava per carretera a l’estadi Signal Iduna Park -on havia de disputar el partit de Champons League davant el Mònaco- va obligar a traslladar a l’hospital el central català Marc Bartra, amb ferides al braç. Segons la policia alemanya i el mateix club, tres artefactes van esclatar prop de l’autocar a pocs metres de l’hotel de concentració, per la qual cosa el partit va quedar ajornat a aquest dimecres a les 18:45 hores.

El responsable de l’Interior del Rin del Nord-Westfàlia i la Fiscalia del país han comparegut aquest dimecres davant els mitjans de comunicació a Düsseldorf, la capital de la regió, on han destacat que l’objectiu de l’atac era “buscar la màxima notorietat” i on ha recomanat els afeccionats dels dos equips que assisteixin “amb molta antel·lació a l’estadi perquè les mesures de seguretat seran extremes”.

 

Pel què fa l’autoria de l’atac, ni el polític, ni la fiscal han pogut confirmar si es tracta d’un o més atacants, com tampoc si té cap vincle amb el jihadisme, l’extremisma dreta, l’extrema esquerra o, fins i tot, amb afeccionats violents. La fiscal ha assegurat la trobada de tres cartes, una d’elles vinculada amb els atacs d’Alemanya a Síria i que tindria el jihadisme com a responsable, tot i que ha deixat obertes totes les hipòtesis. També ha explicat que les autoritats han registrat diversos domicilis i que s’ha produït a la detenció de dues persona, un d’ells vinculat amb l’islamisme; l’altre, amb l’extrema esquerra.

El Borussia Dortmund va confirmat l’explosió a l’autocar pocs minuts després d’haver-se produït i va avançar que els futbolistes ja es trobaven fora de perill. Segons van explicar fonts properes a Marc Bartra, el jugador català es troba en bones condicions físiques, tot i que molt espantat per la situació. Després d’haver-lo traslladat a l’hospital, el central va haver de ser operat d’una fractura al radi de la mà dreta. El català es trobava en la part posterior de l’autocar, al costat del porter Roman Bürki, i va ser l’únic ferit de l’expedició.

 

El porter suís va explicar que “s’ha sentit un soroll gegant i una explosió molt forta. Jo era assegut al costat de Bartra i els vidres li han provocat ferides. Després de l’explosió, ens hem llançat al terra de l’autobús i la policia ens ha situat fora de perill”. Segons va explicar el periodista i exatleta olímpic Martí Perarnau, la Fiscalia alemanya treballa sota l’opció de “tentativa d’homicidi” i dóna per segur que les explosions tenien com a objectiu els futbolistes del Borussia Dortmund.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa