Món Esport
Ipurua, un nou repte per al Barça de Luis Enrique
  • CA

A Eibar encara recorden l’última jornada de la temporada passada, on un empat barcelonista al Camp Nou davant el Dépor, deixant-se remuntar un 2-0 inicial, va enviar el conjunt basc a la Segona Divisió. La sort i la mala gestió econòmica de l’Elx van fer, setmanes més tard, que els eibarres tornessin a Primera per decisió de la Lliga de Futbol Professional.

Aquell resultat de Barcelona, on el ja campió de Lliga no es jugava res, no va agradar al conjunt que també vesteix de blaugrana. Avui, més de mitja temporada després, l’afició local els ho recordarà. El Barça visita aquesta tarda un dels estadis més difícils de l’actual campionat. Ipurua ha fet perdre punts a deu equips, fins i tot a conjunts molt superiors tècnicament com l’Athletic Club, el Sevilla, el Celta de Vigo o el València, i aquesta tarda no serà un camí de roses per als blaugrana.

Sense Neymar, sancionat per acumulació de targetes grogues, Luis Enrique haurà de jugar sense el trident dos mesos després de l’última vegada, el 22 de gener a La Rosaleda de Màlaga, on fou el mateix Neymar qui es quedà fora de la llista per molèsties musculars. En aquella ocasió i sense el rodatge encara d’Aleix Vidal i Arda Turan, el substitut del brasiler va ser Munir El Haddadi que, teòricament, no serà titular avui.

Luis Suárez, que només s’ha perdut un partit en competició de Lliga, acompanyarà Messi a l’atac, amb un més que probable retorn a un mig del camp format per quatre futbolistes. La superioritat numèrica en aquesta zona, amb els interiors oberts, serà decisiva en un estadi tan estret. A més, l’uruguaià torna a tenir un altre repte personal, el de superar, de nou, a Cristiano Ronaldo en la taula de golejadors. El portuguès, amb els quatre d’ahir, en suma 27, dos més que el ‘9’ del Barça.

Amb les baixes confirmades de Douglas, Adriano, Rafinha, Masip i Neymar, les rotacions tornaran a existir, però seran menors que en el partit davant el Rayo. Jordi Alba tornarà al lateral esquerre, mentre que Piqué i Mascherano apunten a l’eix de la defensa. La setmana de descans que tindrà el Barça facilita l’ús avui dels millors futbolistes, per seguir encarrilant una Lliga que no es pot escapar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa