Món Esport
Lewis Hamilton es proclama campió del món de Fórmula 1 per setena vegada
  • CA

Ara sí. Ja ningú no pot negar, amb les dades a la mà, que Lewis Hamilton és, com a mínim, tan bon pilot de Fórmula 1 com Michael Schumacher. El corredor britànic de Mercedes s’ha tornat a proclamar campió del món i ha igualat els set títols mundials aconseguits pel Kaiser en el passat. Aquesta temporada, Hamilton ha acabat de fer el pas endavant que necessitava per coronar el cim històric d’aquest esport, ja que ha superat altres rècords impressionants de Schumacher i ha aconseguit, per exemple, convertir-se en el pilot amb més triomfs aconseguits a la Fórmula 1.

La cursa definitiva per aconseguir el títol mundial ha arribat al Gran Premi de Turquia, al circuit d’Istambul. Si bé Hamilton no havia aconseguit una gran classificació el dissabte -sortia sisè-, el seu principal perseguidor i company d’equip, Valtteri Bottas, encara ho havia fet pitjor -novè-. La sortida a l’Istanbul Park ha confirmat aquesta dinàmica i, en una arrancada marcada per la pluja, Bottas ha relliscat i ha caigut fins a la setzena posició. Hamilton no ho ha fet molt millor, però ja n’ha tingut suficient per aconseguir una distància segura que garantia el seu setè Mundial.

Les voltes s’han anat succeint sense que Bottas fes un gran esforç per remuntar, sigui per falta de ganes o per falta de possibilitats de fer-ho, així que Hamilton ha anat rodant amb calma fins al seu títol. A mitja cursa ha vist la possibilitat de guanyar el Mundial amb èpica i ha començat a accelerar per arribar fins a la primera posició. El britànic ha demostrat una gran habilitat per trobar un equilibri ideal entre assegurar el títol i vèncer el Gran Premi i ho ha acabat aconseguint. Val a dir, encara que no sigui massa important, que Sergio Pérez i Charles Leclerc l’han acompanyat al podi.

Lewis Hamilton ja té 35 anys i iniciarà la temporada vinent amb 36. Es troba a la fase final de la seva carrera, però encara té corda per acabar de superar Schumacher i arribar fins al vuitè Mundial i fins i tot algun més. La superioritat que ha demostrat aquest curs tant la seva escuderia com ell mateix fan pensar que això serà així. De fet, el pilot britànic s’ha proclamat campió del món sis vegades entre els set darrers anys. Encara queden tres Grans Premis per finalitzar la temporada i Hamilton podria acabar amb un avantatge de més de 100 punts sobre Bottas i Verstappen. De les catorze curses que s’han corregut, n’ha guanyat nou, així que les xifres demostren que el britànic ho té tot a favor per continuar fent història en el món de la Fórmula 1.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa