Món Esport
Guardiola: “Deixar llegat? No, vinc a aprendre”
  • CA

Pep Guardiola té clar que l’aventura a Manchester serà molt més complicada que les dues darreres a Barcelona i Munic. L’experiència del Barça i el Bayern l’ha marcat de per vida, però el català és conscient que el Manchester City no és un club hegemònic ni a Anglaterra, ni òbviament a Europa. “El repte és jugar el millor possible, després ja vindran els títols i els èxits. Vull convèncer aquests nois i que els aficionats, no només els del Manchester City, estiguin orgullosos de com juguem”, comenta.

En una entrevista amb Noel Gallagher -cantant del grup Oasis- al canal oficial del club, Guardiola explica quins són els motius que l’han dut a signar pel conjunt citizen, què n’espera dels seus jugadors i quins són els objectius que el seu equip tècnic s’ha marcat per acabar valorant la seva etapa com un èxit. Preguntat pel futur llegat al club, l’exblaugrana es mostra convençut: “No vinc a deixar llegat, vinc a aprendre, sinó encara seria a Barcelona amb els seus grans jugadors.”

Guardiola va triar “el Manchester City perquè em volien des de feia molt temps, des que Txiki i Ferran són aquí” confessa. De Pep se n’espera molt, sobretot del seu estil de joc, el que va fer campió al Barça i el que va implantar a Alemanya, encara que és conscient que “la realitat pot fer canviar les idees”. Tot i això, ho provarà: “He parlat amb molta gent i molts m’han dit que no m’adaptaria, perquè això és molt dur. Alguns m’han comentat que el meu estil de joc no servirà per la Premier League, però, per què no provar-ho? És un gran repte.”

Pel que fa els joves, el tècnic català comptarà amb alguns d’ells a la pretemporada i els analitzarà, tal i com va fer amb el Bayern de Munic en el seu primer any. “Si tenen talent, qualitat i la passió suficient per triomfar al món del futbol, que ho demostrin. Són a les meves mans. Però primer els he de conèixer. Els grans talents vindran a fer la pretemporada amb el primer equip i m’hauran de demostrar com són de bons. La meva intuïció dirà si serveixen o no. Evidentment puc encertar o equivocar-me, però depèn d’ells”, explica.

El seu èxit, a banda dels títols aconseguits, dependrà de la seva relació amb els jugadors i de la quantitat d’informació que els pugui aportar. Guardiola ho va deixar clar al Bayern, on alguns el van seguir -i d’altres no tant-, i ho torna a deixar pal·lès en la seva primera entrevista com entrenador del Manchester City: “Al final, la teva feina és convèncer els jugadors que aquesta és la millor direcció. Les tàctiques i els entrenaments són importants, però la clau és convèncer-los. S’han d’adonar que treballaré 24 hores al dia per ells. Com que alguns d’ells no jugaran, al final de temporada m’odiaran, però això passa amb tots els entrenadors del món.”

“Jo seré feliç si veig que els jugadors em segueixen i hi tinc bona relació. Probablement perquè sóc llatí, necessito ser prop dels nois, abraçar-los, dir-los que els mataré i, cinc minuts després, estimar-nos. Necessito això per ser feliç”, conclou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa