Món Esport
Guardiola conquereix el vestidor del Manchester City en només tres mesos
  • CA

David Silva, Sergio Kun Agüero, Raheem Sterling, John Stones, Pablo Zabaleta, Alexander Kolarov i Bacary Sagna. Vuit futbolistes del primer equip del Manchester City, vuit jugadors altament valorats, vuit peces importantíssimes del conjunt citizen han elevat la figura de Pep Guardiola als altars del futbol britànic, només tres mesos després de l’arribada del tècnic de Santpedor a la banqueta de l’Etihad Stadium. En noranta dies, el català s’ha posat a la butxaca el seu equip, una brillant plantilla desaprofitada durant els darrers anys sota la direcció de l’italià Roberto Mancini i el xilè Manuel Pellegrini.

 

Cinc partits oficials, cinc victòries. El primer balanç del City amb Guardiola no té discussió. Els skyblue són líders a la Premier League, empatats a punts amb el seu rival ciutadà, el Manchester United, i amb el Chelsea d’Antonio Conte, però amb una diferència de gols superior a la dels perseguidors i favorits per aixecar el títol a final de temporada. Però els números no són el més important en aquest inici de curs. Les victòries compten i els punts valen el mateix a la primera jornada i a l’última, però el creixement del City es basa en l’evolució, en el nou mètode de Guardiola, en la filosofia de joc que ha implantat l’entrenador català des de la seva arribada.

 

La paciència, la construcció pausada, els moviments i canvis de posició que faciliten la sortida de pilota i la posterior creació de jugades d’atac i l’adaptació a un model d’èxit contrastat marquen la revolució de Guardiola al Manchester City i a la Premier League. Mai un futbol com el seu ha traspassat la barrera del físic britànic. Ni l’intent caduc d’Arsène Wenger -dotze anys sense una lliga- ha penetrat amb força a Anglaterra i, encara menys, s’hi ha mantingut. Ara, el City estudia, entrena, practica i competeix diferent. I de manera reconeixible, sobretot reconeixible.

 

“En Pep ha canviat la nostra tàctica i l’estil de joc que hem tingut en els últims cinc anys”, va explicar Sergio Agüero a les càmeres d’Sky Sports. El davanter argentí elogia Guardiola com no ho havia fet abans amb cap altre entrenador: “És fantàstic perquè sempre vol que l’equip tingui la possessió, pressioni a dalt i jugui cap endavant. Aquest estil ens dóna més oportunitats de marcar i de guanyar.” Però Agüero no és l’únic jugador que ha parlat meravelles del seu nou entrenador. En només tres mesos, sis futbolistes més han celebrat l’arribada de Pep Guardiola i la seva intenció de practicar un futbol atractiu. “Tenim el nostre propi estil i estem millorant dia a dia”, diu David Silva. “Guanyem i sóc molt feliç, em sento molt bé”, va manifestar el futbolista canari en roda de premsa.

 

Pablo Zabaleta també ho té clar, “Guardiola és un dels millors i estic convençut que, en els propers tres anys, el club farà un pas endavant amb ell”. L’exespanyolista va decidir quedar-se a Manchester després de parlar amb el tècnic català, havent tingut la porta de sortida oberta al final de la temporada pasada. Un altre lateral dret, el francès Bacary Sagna encara va més enllà: “M’encanta Guardiola. Vaig venir al City a aprendre i ara gaudeixo cada dia quan entreno amb ell i els meus companys. Estic molt satisfet de veure l’equip jugant en aquesta línia.” Aleksander Kolarov, lateral esquerre serbi que ha disputat alguns minuts com a central, explica com ha viscut aquest canvi de posició i el pas endavant del seu equip a la recerca del nou model. “El primer dia que vaig venir a la pretemporada em va provar de central. Com d’altres jugadors, hem d’escoltar el que vol l’entrenador. Jo mai havia jugat en aquesta posició, però ho estic gaudint molt, perquè tenim molta possessió de pilota i entro més en joc que a la posició de lateral. Estic molt content de jugar de central”.

 

Un dels flamants fitxatges, el central John Stones, i el davanter anglès-jamaicà Raheem Sterling, que ha renascut després d’un any ple de dubtes, no s’estan d’elevar Guardiola i la seva filosofia. “És el millor entrenador del món, em farà créixer a passes de gegant”, diu Stones. Sterling, en el mateix sentit, valora de manera molt especial la seva figura: “La seva ajuda ha estat molt gran, no només per a mi, sinó per tot l’equip. És un entrenador que va molt més enllà del seu discurs. Fa que tots ens sentim benvinguts, que estiguem units, tan si som titulars, com si no ho som. Tothom està motivat per córrer per ell i per jugar per ell.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa