Món Esport
Gran jornada pels catalans, Quartararo campió i homenatges a Rossi en Moto GP
  • CA

El francès Fabio Quartararo s’ha proclamat campió del món de Moto GP. Aquest pilot tan sols necessitava fer dos punts més que el seu rival a la lluita pel títol, Francesco Bagnaia, per assegurar-se el títol. L’italià ha caigut quan anava en primera posició i faltaven cinc voltes pel final de la cursa. Per tant, Quartararo ha tingut prou amb la seva quarta posició al GP d’Emilia Romagna (Itàlia) per convertir-se en el primer francès campió del món de Moto GP.

Aquesta ha estat una gran jornada pels pilots catalans. Marc Márquez ha guanyat aquest gran premi després de sortir des de la setena posició. El cerverí ha assolit el tercer lloc durant la primera volta i, posteriorment, ha guanyat la lluita a Pol Espargaró per la segona posició.

El pilot d’Honda ha començat el seu setge a Bagnaia quan quedaven dinou voltes. L’italià estava oferint la millor versió de si mateix i, fins i tot, acabava de fer la volta ràpida. Però la seva caiguda ha servit en safata la victòria a Márquez. Pol Espargaró ha estat capaç d’assegurar la tercera posició durant tota la prova i, finalment, ha aprofitat l’error de Bagnaia per pujar a un esglaó més alt del podi. Altres tres catalans han acabat la cursa entre els deu primers. És el cas d’Alex Rins, sisè, Aleix Espargaró, setè, i Maverick Viñales, vuitè.

A més, el gran premi d’avui ha servit perquè Valentino Rossi s’acomiadi de la seva afició, ja que ha estat l’última cursa que disputarà a Itàlia. Qui fou nou vegades campió del món es retirarà a final de temporada i ha rebut un merescut homenatge per part de la graderia italiana, que s’ha vestit el color groc amb el qual sempre s’identifica Rossi. A més, l’equip del qual el pilot és propietari, l’SKY VR46, ha tenyit les seves motos de groc i ha estampat el missatge ‘Grazie Vale!’.



Més notícies
Sergio Ramos, jugador del PSG | Paris Saint Germain
El PSG fixa una nova data pel debut de Sergio Ramos
Notícia: El PSG fixa una nova data pel debut de Sergio Ramos
Comparteix
El defensa podria incorporar-se aviat als entrenaments
Els socis donen suport a un dels punts del dia de l'Assemblea | FC Barcelona
Poca assistència i molt de suport a Laporta en la segona part de l’Assemblea
Notícia: Poca assistència i molt de suport a Laporta en la segona part de l’Assemblea
Comparteix
Laporta surt reforçat d'una Assemblea on l'assistència no ha superat les 500 persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa