Món Esport
El Govern rectifica i permet l’obertura de les instal·lacions esportives
  • CA

Oxigen per a l’esport català. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha atès les peticions del sector, tocat de mort, i ha rectificat el pla de flexibilització de les mesures per contenir el coronavirus. L’executiu ha anunciat aquest dijous que, a partir del pròxim dilluns 23 de novembre, permetrà l’obertura de totes les instal·lacions esportives, tant les d’aire lliure com les d’espais tancats.

En el primer tram del pla del Govern, les instal·lacions en espais tancats només podran obrir amb un 30% de l’aforament, mentre que el percentatge pujarà al 50% en el cas dels espais oberts. A més, les primeres hauran de permetre l’accés als usuaris a través d’un sistema de cita prèvia obligatori. A mesura que el protocol de desescalada avanci de fase –cadascuna tindrà una durada de 15 dies, en principi–, anirà augmentant l’aforament.

En la segona fase no hi ha previst cap canvi en el sector esportiu, encara que l’ampliació del confinament a l’àmbit comarcal sí que l’influenciarà. En la tercera, l’ocupació màxima de les instal·lacions a l’aire lliure i sota cobert serà del 70% i el 50%, respectivament. No serà fins al quart tram, l’últim, quan es podran reprendre les competicions esportives. Per tant, la pràctica es reduirà als entrenaments fins al 4 de gener del 2021, sempre que els terminis es compleixin i no hi hagi cap contratemps.

El vicepresident Pere Aragonès, en la compareixença en què ha anunciat totes les novetats, ha assegurat que la voluntat és “que tot el territori passi de tram al mateix temps, però no es descarta que hi hagi diferències si les dades epidemiològiques van a velocitats diferents”.

El sector celebra la rectificació del Govern, però avisa que “no és viable que les competicions no tornin fins al gener”

“Gràcies a la pressió exercida per tot el sector esportiu, avui podem dir que el pròxim dilluns tornaran a obrir-se les instal·lacions. Comencen els entrenaments i, per tant, hem fet un petit pas”, ha celebrat Gerard Esteva, president de la UFEC, encara que també ha deixat clar que el sector encara no està del tot satisfet: “Avui estem millor que ahir, però encara estem lluny d’aconseguir les mesures que nosaltres entenem que són justes. Segons el nostre parer, aquestes passen perquè el toc de queda ens permeti tenir més temps per entrenar als vespres i perquè les competicions tan aviat com sigui possible. Plantejar el retorn de les competicions al gener no és viable. Continuarem lluitant”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa