Govern i UFEC acorden assolir una nova llei de l’Activitat Física i l’Esport

 

La Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han fet palès un acord per assolir una nova Llei de l’Activitat Física i de l’Esport que tingui el màxim consens del conjunt del sector esportiu i dels grups parlamentaris. Amb la voluntat de sumar esforços, Govern i UFEC treballaran per elaborar un text de consens a partir de la ILP presentada per la UFEC, de l’avantprojecte de llei del Govern i de les aportacions que puguin fer la resta d’agents del sector esportiu del nostre país.

 

En aquest sentit, Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, i Gerard Esteva, president de la UFEC, han acordat que serà la SGE qui liderarà l’assoliment d’un text de consens convocant a partir del mes de setembre als principals agents representatius de l’ecosistema esportiu català per incorporar les seves aportacions i elaborar una norma el màxim d’unitària possible. Tanmateix la Secretaria General de l’Esport ha animat a la recollida de signatures de la ILP de les federacions esportives catalanes i la UFEC.

 

En una trobada dilluns al vespre amb els presidents i presidentes de les federacions esportives després del lliurament de les Creus de Sant Jordi, Gerard Figueras va assegurar que “Catalunya compta amb un sector esportiu immensament ric, preparat i plural que estic convençut serà capaç d’aportar el millor de sí mateix i posar-se d’acord per tal que el nostre país es doti d’un nou marc jurídic esportiu que ens situï com a referent a Europa i el món. Un nou marc jurídic modern i eficaç que ens ajudi a aprofundir en la suma d’esforços entre el sector associatiu i els poders públics amb l’objectiu de dotar-nos de més i millors eines i recursos per construir una societat saludable i un país de campions i campiones“.

 

A la represa del curs el govern s’asseurà amb la resta d’entitats del sector per tal de recollir les seves aportacions. Entre d’altres, el Govern convidarà a incorporar-se en el procés de redacció de la nova Llei als principals clubs esportius del país, als Consells Esportius escolars, al món municipal, als grups parlamentaris, als llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, als professionals de l’esport, als gestors d’instal·lacions esportives, als dirigents esportius, al sector empresarial esportiu, a les Federacions i d’altres actors que manifestin interès a ser-hi i contribuir a la consecució d’un text de consens.

 

Un treball que avançarà en paral·lel a la recollida de signatures per part de les federacions esportives catalanes i la UFEC a la ILP admesa a tràmit per la Mesa del Parlament el passat mes de maig. Per la seva part, Gerard Esteva va manifestar que “aquest acord significa ampliar el consens del sector esportiu i apoderar-lo, i demostra el suport popular de l’esport a través de les signatures”. La llei proposada per la UFEC i les 69 federacions esportives millora la pràctica esportiva i el sistema de gestió de l’esport adaptant-se a la realitat i les necessitats del segle XXI. La reforma de la llei actual, que té 18 anys, “afectarà al sector esportiu sense ànim de lucre en positiu, amb més recursos, apoderant més les entitats, posant més controls i sent més exigents amb la gestió i la seva manera transparent de fer”, conclou.Nou comentari