Món Esport
El Govern autoritza la modificació dels contractes per organitzar els Grans Premis de F1 i de MotoGP
  • CA

El Govern ha autoritzat Circuits de Catalunya a signar una addenda de novació parcial en els contractes del Gran Premi de Fórmula 1 i del Gran Premi de MotoGP per celebrar els dos esdeveniments aquest any. Tant la Generalitat com les empreses organitzadores han acordat que les dues competicions se celebrin sense públic al circuit Montmeló degut a la conjuntura sanitària. Per compensar l’impacte econòmic de la falta d’espectadors, l’acord també inclou una modificació de les condicions econòmiques, de manera que Circuits de Catalunya no haurà d’abonar els cànons als organitzadors dels grans premis de F1 i MotoGP. En el cas de la F1, es preveu una compensació d’1 milió d’euros per afrontar les mesures extraordinàries contra la Covid-19.

L’acord amb Formula One World Championship Limited per celebrar el Gran Premi de F1 preveu que la prova es disputi els dies 14, 15 i 16 d’agost. L’addenda estableix els mecanismes de col·laboració entre Circuits de Catalunya i l’empresa per a la gestió de l’esdeveniment garantint la seguretat sanitària i preveu eventuals modificacions en cas que finalment es pogués celebrar amb públic. El Gran Premi de F1, declarat esdeveniment d’excepcional interès públic, estava previst inicialment per als dies 8, 9 i 10 de maig i es va posposar per la pandèmia.

En el cas del Gran Premi de MotoGP, l’addenda signada amb DORNA preveu celebrar l’esdeveniment els dies 25, 26 i 27 de setembre, i s’estableix que l’empresa serà la responsable de redactar i establir els protocols de seguretat (anomenats MotoGP Health and Safety Plan Covid19) que s’hauran de complir durant aquells tres dies. El Gran Premi de Catalunya de MotoGP s’havia de celebrar els dies 5, 6 i 7 de juny i també es va ajornar.

La Generalitat destaca que celebrar aquestes dues competicions al circuit de Montmeló manté la projecció de la marca Catalunya arreu del món, tant a través de les audiències audiovisuals com de les diferents formes d’explotació i difusió que utilitzen. Malgrat que els dos esdeveniments se celebraran sense públic, la seva organització implicarà l’arribada d’unes 2.000 persones, entre els membres dels equips esportius i tot el personal tècnic de suport.

La reformulació d’aquests contractes, explica el Govern, permetrà reduir l’aportació que fa el Departament d’Empresa i Coneixement a Circuits de Catalunya, ja que no s’haurà d’afrontar el pagament dels cànons corresponents. D’acord amb el compromís adoptat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Parlament de Catalunya, aquest recursos ja s’estan destinant a mesures per estimular l’activitat turística, comercial i industrial de Catalunya amb motiu de la crisi econòmica derivada de la Covid-19.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa