Món Esport
Gerard Figueras: “Espanya ha d’aportar una solució per acceptar esportistes de Kosovo”
  • CA

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, confia que el govern de Madrid posi aviat sobre la taula una “solució raonable” per garantir l’accés als esportistes de Kosovo que participin en campionats que es duguin a terme a l’Estat. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que és “l’únic que actua així” i que, per tant, entén que caldria fer passos per “deixar de ser l’anomalia” en aquesta qüestió. Sobre l’amenaça del Comité Olímpic Internacional (COI) de recomanar a les federacions esportives d’arreu del món de “no celebrar competicions internacionals” a l’Estat espanyol si no accepta esportistes kosovars, Figueras ha recordat que aquest advertiment no és nou, ja que també es va haver d’afrontar una situació similar abans de la celebració dels Jocs Mediterranis del 2018.

 

Figueras ha explicat que pensava que la solució que es va aportar en el cas dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, la qual va passar perquè els atletes kosovars poguessin participar amb un visat especial i desfilant sota la bandera del Comitè Olímpic de Kosovo, “es prendria com a norma” a partir d’aquell moment. Per aquest motiu, i en veure que al campionat del món de karate celebrat a Madrid no ha estat així, entén que l’advertiment del COI perquè creu que amb aquesta nova opció “s’ha fet un pas enrere” i s’està molt a prop de la línia del que es pot considerar com a “inacceptable”.

 

El secretari general de l’Esport ha dit que l’amenaça de l’organisme de recomanar a les federacions esportives d’arreu del món de “no celebrar competicions internacionals” a l’Estat espanyol si no accepta esportistes de Kosovo hauria d’implicar que el govern de Madrid hagi de “moure fitxa” per buscar una solució que, com a mínim, fos la mateixa que es va portar a terme en el cas dels Jocs Mediterranis. En aquest sentit, ha explicat que confia que aquesta arribi aviat perquè creu que per aquesta qüestió “no s’han de posar en perill” aquells esdeveniments esportius que acull Catalunya, que ha xifrat en uns 200 a l’any, ni “els que estan en negociació”. Tot i això, ha volgut deixar clar que, ara per ara, no creu que aquest tema pugui afectar el treball que s’està duent a terme en el cas de la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona.

 

Figueras també ha recordat que el COI va reconèixer el Comitè Olímpic de Kosovo en una assemblea celebrada l’any 2014 i que tant els comitès de l’Estat espanyol com de Rússia hi van votar a favor. El secretari general de l’Esport també ha explicat que l’únic que l’organisme està demanant és que “els atletes siguin tractats amb dignitat”, sense entrar en el debat del reconeixement de Kosovo com a estat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa