Món Esport
Gemma Mengual: “Si he tornat és perquè vull una medalla, entreno i lluito per això”
  • CA

Què n’espera dels Jocs Olímpics?

Gaudir molt i gaudir de la competició. Quan em vaig retirar no pensava que tornaria a competir. Donar el màxim de mi. Amb l’Ona hem entrenat molt i ho hem fet molt bé. Si tot va bé, lluitarem per la medalla.

 

L’experiència en uns jocs és determinant? Vostè en té.

Seran els meus quarts jocs i cadascun d’ells han estat diferents. Els primers eren els primers i anàvem a participar, a fer diploma olímpic, i ho vam aconseguir. Els segons perquè lluitàvem per una medalla, que no vam aconseguir. Els tercers perquè estàvem molt a prop de la medalla, i la vam aconseguir. Per a mi, aquests Jocs Olímpics són un regal. Tornar a viure aquesta experiència, en una competició d’aquesta envergadura. És una competició molt bonica, és una passada.

 

La il·lusió i les ganes són com en el primer dia?

Sí, sí. Un cop estàs allà estàs en un núvol. Vius una experiència única. 

 

Què signifiquen els Jocs Olímpics?

És la competició més important de la natació sincronitzada. És veritat que els campionats del món i els europeus són molt importants, pels resultats i les beques, però la competició per excel·lència i l’objectiu pel qual entrenes cada dia són els Jocs Olímpics, amb el millor estat de forma.

 

El camí no haurà estat fàcil: combinar la seva faceta de mare amb la d’esportista d’elit.     

No és fàcil. És com una feina. L’esport té aquest greuge, que és molt físic. Has de buscar els teus moments de descans, de recuperació i quan tens família i obligacions és més difícil. Si tens energia i predisposició d’aconseguir-ho, ho pots portar. És dur, però ho he portat molt bé.

 

L’objectiu és la medalla?

Intentem no pensar en la medalla perquè si hi penses, et limites. Pensem a arribar allà i donar el màxim de nosaltres. Hem de saltar tres vegades a l’aigua i ho volem donar tot. Nosaltres ho hem de donar al 100%, la resta de factors, les puntuacions, els jutges, l’ordre de sortida ja no depèn de nosaltres. És veritat que la gent espera medalla perquè en els últims anys hem fet una medalla. També és cert que el nivell de l’equip ha baixat una mica. Si he tornat és perquè vull una medalla. Entreno i lluito tant per això. Però no em vull obsessionar.

 

Es retirarà després dels Jocs Olímpics?

En principi, sí. Ara he tornat per aquest repte. Després de Rio, ja veurem.

 


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa