Món Esport
Froome surt indemne del Galibier
  • CA

Chris Froome ha fet avui una passa més, bastant decisiva, per guanyar el seu quart Tour de França. El corredor britànic ha resistit els durs atacs de Romain Bardet al col del Galibier i ja només li queda salvar la jornada de demà –l’etapa reina dels Alps amb el final a l’Izoard- per començar a divisar la victòria a París. Com si fos un aperitiu del que li espera, l’espigat ciclista de l’Sky ha rebut la visita del president de la República francesa, Emmanuel Macron, en l’acte protocol·lari del podi a Serre Chevalier. Però farà bé en no confiar-se: el marge segueix sent estret, amb quatre homes dins el mateix minut.

Froome ha sortit indemne de l’ofensiva de Bardet, però qui ho ha pagat ha estat el fins ara segon a la general Fabio Aru. L’italià, un bon escalador, no ha pogut fer front a les cinc fuetades del francès pujant el Galibier i ha perdut una mica més de mig minut que el situa provisionalment fora dels llocs d’honor. Així, després de 17 etapes, Froome és el líder amb 27 segons d’avantatge sobre el colombià Rigoberto Urán –el gran beneficiat avui- i, tercer amb el mateix temps, Bardet. Aru és quart a 53 segons i Mikel Landa, el gran escuder de Froome, cinquè a un minut i 24 segons.

 

Roglic, exsaltador d’esquí, guanya l’etapa

 

El guanyador del dia ha estat l’eslovè Primoz Roglic, el més fort en l’escapada que també ha tingut de protagonista a Alberto Contador. Roglic, que té la peculiaritat que fins el 2011 era saltador d’esquí, ha deixat enrere els seus cinc companys d’aventura en el gegant alpí i ha enfilat en solitari fins a la meta. Contador, que és el primer que ho havia provat ja en el port anterior de la Croix de Fer, s’hi ha deixat la pell però altra vegada ha estat víctima de l’infortuni –una avaria mecànica- i que als 35 anys ja no té aquella sisena marxa que destrossava els adversaris. Malgrat els rumors que apunten que aquest és el seu últim Tour, el madrileny està oferint un final molt digne.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa