Món Esport
Bagnaia guanya el GP de l’Algarve, que s’ha suspès quan quedaven dues voltes
  • CA

El Mundial de Moto GP enceta la seva recta final i ja té un campió del món matemàtic des del GP d’Itàlia, Fabio Quartararo. El pilot més damnificat de l’última cursa va ser Francesco Bagnaia, que va perdre totes les seves opcions de guanyar el Campionat del Món després de caure. L’italià s’ha tret aquesta espina aquest diumenge guanyant el Gran Premi de l’Algarve. El triomf de Bagnaia ha permès a Ducati proclamar-se guanyador del Mundial de Constructors.

Aquesta prova s’ha suspès quan faltaven dues voltes per la seva finalització. Miguel Oliveira i Iker Lecuona han caigut i l’organització ha mostrat la bandera vermella. Com que s’havien completat més de tres quartes parts de la cursa, el Gran Premi s’ha donat per finalitzat.

Bagnaia ha dominat la prova des de bon començament. Joan Mir l’ha plantat car durant les primeres voltes, però el transalpí ha rodat a un ritme impossible de seguir per a la resta. L’únic que podia privar el pilot de Ducati de guanyar era un error com el que va cometre a Misano. Però aquell dia tenia molta més pressió, ja que s’estava jugant el Mundial i Marc Márquez li estava discutint la primera posició de la cursa. En aquesta ocasió, Bagnaia no ha patit gens per apuntar-se la seva tercera victòria de la temporada.

Joan Mir no ha aconseguit atrapar el pilot italià. Però el ritme tan alt que ha exercit en la lluita per la primera posició ha servit al balear per distanciar-se de la resta de pilots i assegurar el segon esglaó del podi. Més emocionant ha estat la lluita per la tercera posició entre Àlex Márquez i Jack Miller. El pilot català ha protagonitzat un espectacular avançament a la recta del circuit cap a la meitat de la prova. No obstant això, l’australià ha assolit la tercera posició novament quan quedaven quatre voltes i Márquez ja no ha tingut temps de reaccionar perquè la cursa s’ha donat per finalitzada tot seguit.

Pel que fa a la resta de catalans, Pol Espargaró ha estat sisè, Alex Rins ha finalitzat la cursa vuitè, Maverick Viñales setzè i Aleix Espargaró no ha finalitzat la prova. El campió del món, Fabio Quartararo, no s’ha empleat en excés per avançar posicions. Finalment, ha acabat caient quan ocupava el setè lloc. Cal recordar que Marc Márquez no ha participat perquè va patir un accident el passat cap de setmana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa