Els Milwaukee Bucks i els Phoenix Suns han estat els millors equips de l’est i l’oest, respectivament. Això els dona el dret a lluitar pel títol de l’NBA en unes finals inèdites, ja que aquestes franquícies no s’havien trobat mai en uns play-offs. De fet, tant Bucks com Suns només han arribat tan endavant en dues ocasions. Els de Wisconsin no hi arribaven des de 1974, mentre que els d’Arizona, que no han guanyat mai l’NBA, tornen a una final 28 anys després de perdre contra els Bulls de Jordan. Seran les primeres finals en 50 anys on no participarà cap jugador que ja hagi guanyat un anell de campió.

La franquícia de Milwaukee ha acabat amb el paper d’etern aspirant i ha aconseguit finalment el títol de conferència, vencent als Atlanta Hawks per 2-4. A més, també van deixar enrere els Nets de Kevin Durant. Des de l’arribada d’Antetokoumpo, els Bucks sempre han estat un dels equips forts de l’est, però mai havien pogut superar la barrera i arribar a les finals. Tot i tenir l’estrella grega lesionada, els de Wisconsin han pogut refer-se de les adversitats i han pogut remuntar la sèrie contra els Hawks. Amb grans actuacions de Jrue Holiday i Khris Middleton, els Bucks esperen guanyar el títol que només han pogut aconseguir en una ocasió, el 1971.

Els Suns, en canvi, no s’han proclamat mai campions. Les dues finals que han disputat (1976 i 1993) han acabat en derrota, primer contra els Celtics i després contra els Bulls de Michael Jordan. La franquícia d’Arizona ha estat la gran sorpresa d’aquesta temporada, emulant els Raptors de 2019. L’equip liderat per Chris Paul i Devin Booker ha superat totes les expectatives i ha eliminat a dos dels grans favorits, els Lakers de LeBron James i els Clippers de Kawhi Leonard. A més, també es van desfer dels Nuggets amb un contundent 4-0. Els d’Arizona tindran el factor pista contra els Bucks i esperen coronar-se per fi com al millor equip dels Estats Units.

Les finals començaran a Phoenix, on es disputaran els dos primers partits les matinades del 6 i el 8 de juliol. El tercer i el quart seran a Milwaukee els dies 12 i 15. Després, si un cinquè partit fos necessari, els dos equips tornarien a Arizona el diumenge 18. El sisè es disputaria altre cop a Wisconsin tres dies més tard. Si a aquestes altures la sèrie seguís igualada, les finals es decidirien en un emocionant setè partit a la pista dels Suns el dia 23 de juliol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa