Estats Units tornen a perdre i firmen el pitjor Mundial de la seva història (94-89)

La selecció dels Estats Units ha firmat el pitjor Mundial de bàsquet de la seva història després de sucumbir aquest dijous contra Sèrbia (94-89) en el primer dels dos duels que haurà de disputar per decidir les posicions del cinquè al vuitè lloc a la Xina. Fins enguany, el sisè lloc de la Copa del Món d’Indianapolis 2002 era el pitjor resultat registrat per l’equip estatunidenc, però després d’encaixar la seva segona derrota en aquest Mundial s’haurà de confirmar amb lluitar pel setè lloc com a millor final possible.

La dura eliminació contra França en el partit de quarts de final va passar factura a l’encara vigent campiona mundial, que ha sortit molt desconnectada al partit i ha encaixat un parcial enrojolant de 32-7 en el primer quart. Bogdan Bogdanovic, que s’ha recreat davant la relaxació defensiva del seu rival i ha finalitzat el matx amb 28 punts, ha liderat la seva selecció amb quatre triples.

Amb Harrison Barnes (22) i Kemba Walker (18) com a homes més destacats, els pupils de Gregg Popovich han tirat d’orgull en el segon quart per retornar un parcial similar al seu rival (12-33) i deixar el partit pràcticament igualat al descans (44-40). No obstant això, en tota la segona part mai han aconseguit posar-se al davant al marcador.

Sempre amb Bogdanovic al capdavant de les operacions, Sèrbia ha fet el cop definitiu en l’últim quart i ha deixat el partit sentenciat quan faltaven dos minuts (91-81). D’aquesta forma, els balcànics es jugaran el cinquè lloc el dissabte a les 14.00h contra la República Txeca, que ha guanyat amb comoditat (84-94) Polònia, que tindrà l’oportunitat de frustrar encara més els Estats Units.