Les estacions d’esquí catalanes decideixen no obrir fins després del pont de la Puríssima

L’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya ha decidit no obrir pistes abans del 9 de desembre, sempre que s’hagi passat al tram 2 i el confinament de cap de setmana sigui d’àmbit comarcal, i les condicions de neu ho permetin. La decisió s’ha pres basant-se en la prudència i a prioritzar la salut dels visitants, treballadors i persones que viuen al voltant dels complexos.

I és que des de les estacions d’esquí no els sembla “raonable” obrir pistes en ple pont de la Puríssima, amb el “pic d’afluència” de turistes previst a les zones de muntanya, i en un moment on encara s’ha de validar el funcionament de tots els protocols de seguretat contra la Covid-19.

Les estacions d’esquí han pres aquesta decisió amb l’objectiu de preservar la resta de la temporada atesa la importància cabdal que té el sector per a l’economia de les comarques de muntanya. Així mateix, també volen mostrar el seu suport al Govern en la lluita contra la pandèmia. En aquest sentit, els responsables dels complexos de neu demanen als seus visitants que segueixin en tot moment les directrius que trobaran detallades a les estacions a fi d’aconseguir preservar la seguretat sanitària i per tant que es pugui mantenir l’esquí actiu.

L’Associació ha comunicat aquesta decisió al Departament de Salut, qui ha manifestat el seu agraïment i avinença, ja que d’aquesta manera es dona suport a la línia de prudència que cal en la situació actual per continuar treballant per frenar la pandèmia.

Finalment, les estacions animen a anar a esquiar tan aviat com sigui possible i defensen que els usuaris es trobaran un entorn segur on poder gaudir de l’esport blanc que s’ofereix al país.Més notícies

Boí Taüll, reconeguda com la millor estació d’esquí de l’Estat de l’any

L'estació ribagorçana rep per tercer any consecutiu aquest guardó que reconeix internacionalment el turisme de neu

Javi Rodríguez, sobre la catalanofòbia: “L’he patit com a jugador i com a entrenador”

L’entrenador de l’Industrias Santa Coloma atén El Món després d’assegurar que “fa molt de mal la bandera que portem”

Nou comentari