Món Esport
L’esport català, commocionat per la mort de Vilaseca
  • CA

La mort de Josep Lluís Vilaseca als 90 anys ha conmocionat el món de l’esport català. Vilaseca va ser una figura clau sense la qual no es podirien haver entès els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, però la seva participació en aquest sector va molt més enllà. Va ser directiu del Barça, secretari general de l’Esport de la Generalitat, membre del Comitè Olímpic Espanyol i fins i tot va tenir càrrecs importants a la UEFA.

És per això que moltes entitats i personalitats diferents han recordat la seva figura el dia de la seva mort. Pel que fa al Govern, el President Carles Puigdemont ha piulat en la seva memòria. Ha destacat el seu “compromís” i la seva “lleialtat”. Gerard Figueres, qui ocupa actualment el càrrec de secretari general de l’Esport que Vilaseca va tenir entre el 1980 i el 1988, l’ha considerat el “pare del sistema esportiu català” i un “referent en majúscules”. Miquel Sàmper, conseller d’Interior, posa de manifest el seu “gran llegat”.

Josep Lluís Vilaseca també va ser una figura estretament lligada al Futbol Club Barcelona. Va ser directiu del Barça durant la presidència d’Agustí Montal i president de la Comissió del Segle XXI. El club ha emès un comunicat oficial lamentant la seva pèrdua i ha posat en valor el seu “gran prestigi internacional”

Diversos precandidats a les eleccions del Barça del pròxim 24 de gener també han tingut un record per Vilaseca. Víctor Font l’ha destacat com a “senyor del futbol”, mentre que Toni Freixa ha redactat un missatge emotiu en el qual ha assegurat que “sempre valia la pena escoltar-lo” i Lluís Fernàndez Alà ha recordat que era un “gran barcelonista i una gran persona”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa