L’èpica s’alia amb un Barça que encara hi creu (78-77)

El Barça s’ha imposat de forma èpica al Reial Madrid en el tercer partit de la final de la Lliga ACB (78-77). En un matx on els homes de Pesic han arribat a estar 11 punts per sota, una remuntada fabulosa en la segona meitat els ha permès forçar el quart partit. Tot i que el Madrid ha tingut novament un llançament a l’últim segon per guanyar, aquest cop la fortuna s’ha aliat amb un equip blaugrana que encara hi creu.

Barça i Madrid han començat el tercer partit de la sèrie previnguts i cautelosos. Era un duel clau per a ambdós equips: el conjunt blaugrana s’enfrontava al primer mach ball de la final, davant d’un equip blanc que volia tancar l’eliminatòria per la via ràpida i celebrar un títol a casa del seu màxim rival. I aquesta tensió s’ha sentit en els primers minuts de partit al Palau Blaugrana.

La igualtat ha estat la nota predominant del primer quart. L’equip de Pesic ha aconseguit un petit avantatge al marcador gràcies a una gran defensa i a la seva intensitat en la lluita pel rebot. A més els blaugrana han estat molt agressius a l’hora d’atacar la cistella del Madrid i han provocat un gran nombre de faltes personals. Així, l’equip blanc, nerviós i precipitat, s’ha carregat ràpidament de faltes i ha cedit molts punts a l’equip culer des de la línia de tirs lliures. Tot i això, el Madrid ha igualat ràpidament el partit gràcies al seu encert en el triple. L’inici del segon període ha seguit la línia del primer. Fins que el conjunt blanc ha volgut. A sis minuts pel descans, l’equip de Pablo Laso, encapçalat per un insospitat i encertat Tray Thompkins, ha augmentat el ritme i ha aconseguit un parcial de 7-15 per marxar als vestidors amb sis punts d’avantatge (34-40). Els tirs lliures han estat l’única opció que ha tingut el Barça per seguir el ritme al conjunt blanc. Un equip culer que només ha anotat vuit cistelles en joc durant el primer temps.

El Madrid ha començat la segona part amb la intenció de tancar la final i l’eliminatòria, amb una defensa asfixiant sobre els llançadors blaugrana. Els blancs estaven sent molt superiors i semblava que el conjunt culer donava la final per perduda. Fins i tot Heurtel ha estat protagonista de forma negativa per una clara falta antiesportiva després d’un cop de colze a Rudy Fernàndez. Però precisament quan el Barça estava pitjor i després d’aquesta acció provocada per la impotència, l’equip de Pesic ha ressuscitat. Heurtel, el millor jugador blaugrana al partit i en tota la sèrie, ha encapçalat un parcial fabulós del conjunt culer per tornar a posar-se en el matx. El Barça ha despertat en atac, i en pocs minuts ha aconseguit reduir a només dos punts un desavantatge que havia arribat a ser d’onze (56-58). I aquest cop sí, l’èpica s’ha aliat amb els culers. Amb un Palau ensordidor, el Barça ha consumat una remuntada estratosfèrica i s’ha emportat la victòria per només un punt de diferència. Tot i que el Madrid ha tingut novament una última oportunitat a l’últim segon, aquest cop la fortuna ha somrigut l’equip català, que encara somia. Els homes de Pesic segueixen en una situació crítica, però amb aquest triomf s’estrenen en la final de la Lliga ACB i guanyen en confiança de cara al quart partit, aquest divendres de nou al Palau Blaugrana, i on el Barça pot empatar l’eliminatòria.