Món Esport
Els organitzadors del Mundial de MotoGP, condemnats per frau a Hisenda
  • CA

El Tribunal Suprem ha condemnat, aquest dimarts, els dos principals executius de l’empresa Dorna Sports, organitzadora del Mundial de MotoGP, a pagar 6,6 milions d’euros a Hisenda per simular una compravenda d’accions entre els anys 2003 i 2004 i que va significar, en realitat, un repartiment de dividends encobert entre els dos directius, Carmelo Ezpeleta i Enrique Aldama, CEO i director financer, respectivament.

Hisenda va estimar, l’any 2010, que la infracció comesa per Ezpeleta i Aldama havia estat greu, amb una sanció de 6,3 milions d’euros entre els dos dirigents, però l’Audiència Nacional ho va rebaixar a lleu. Ara, el Tribunal Suprem ha sentenciat l’empresa Dorna Sports i els seus dos dirigents a pagar els tributs corresponents a la declaració d’IRPF de l’any 2004, a més de deixar a Hisenda la potestat d’imposar una nova sanció per l’ocultació dels moviments realitzats el 2003 i 2004.

Ezpeleta, amb 3,9 milions, i Aldama, amb 2,7 milions, hauran de respondre per l’actuació al capdavant de l’empresa organitzadora del Mundial de MotoGP i de la qual el vicepresident del FC Barcelona, Manel Arroyo, n’és el director de Media.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa