Món Esport
Els nous comptes del Barça, al detall
  • CA
El Barça ha tancat l’exercici econòmic 2015-16 amb uns números excepcionals. Després del patiment de la temporada passada, amb un increment del deute provocat per la gran inversió en fitxatges durant l’estiu del 2014 i la crisi de la ràtio d’equilibri patrimonial, que va posar en alerta la junta directiva blaugrana, aquest curs els comptes s’han recuperat i l’estat financer del club pot respirar amb tranquil·litat.

  

  

El club català ha presentat uns resultats pràcticament immillorables. Al costat dels 679 milions en ingressos, un 12% respecte l’any anterior (Bartra inclòs, 8M), l’entitat blaugrana ha tancat l’any amb 630 milions de despeses, una xifra que hagués pogut ser de 612,4 si el laude de Can Rigalt li hagués estat favorable. Per tant, el balanç resta positiu per al Barça amb 29 milions de benefici comptable.

  

  

Un 40% d’aquest rècord d’ingressos, convertint-se en la partida més important del club amb 268 milions, pertanyen a la remesa del màrqueting, que ha aconseguit un increment de 43 milions en relació al tancament 2014-15 (un 19%). Aquest increment es deu, en part, a la millora del contracte amb Nike, que ha suposat una impacte de 22 milions als compte d’aquest exercici.

  

  

 

 

 

Conclusions de l’exercici 2015-16. Infografia: FCB

  

  

Pel que fa el deute, el club ha aconseguit reduïr els 328 milions de la temporada anterior -que tants mals de cap van generar a la junta- i situar-lo en 271 milions, una baixada necessària per tal d’afrontar la inversió del Nou Espai Barça. El màxim responsable de patrimoni de l’entitat, Jordi Moix, va afirmar que “no es pot començar a construir fins a tenir el deute en 200 milions d’euros”.

  

  

En relació a aquesta partida, el club també recupera la ràtio d’equilibri patrimonial, és a dir, el resultat de dividir el deute net per l’EBITDA (beneficis abans d’impostos i amortitzacions) i la situa en 1,94, molt per sota el 2,5 de màxim permès. La temporada passada, aquesta ràtio no es va complir i la junta es va veure obligada a reduir-la en un període inferior a dos anys, tal i com marquen els estatuts. Un objectiu que la directiva ha acomplert.

  

  

Amb aquests números, el Barça afronta una nova temporada amb l’alleugeriment i la serenitat de poder invertir, encara, entre uns 20 i 24 milions d’euros per nous fitxatges. I tot això havent signat les renovacions de Sergio Busquets, Neymar Jr i Javier Mascherano, tres futbolistes imprescindibles per a Luis Enrique, un increment de sous que tindrà un fort impacte en els comptes de la temporada 2016-17, és a dir, els que es presentaran d’aquí a un any.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa