Món Esport
Els diaris esportius de Madrid manipulen la història de la Champions League
  • CA

Els diaris de Madrid publiquen avui una dada que, tot i ser certa, genera un gran escàndol circulant de forma separada d’altres dades: el Barça és l’equip que més expulsions a favor ha tingut en la història de la Champions League. Aquests números són certs, però únicament si es pren com a consideració que la Champions és una competició iniciada el 1992.

Abans d’aquella data, la Champions League es deia Copa d’Europa i tenia un altre format, ben diferent, de l’actual. Hi participaven molts menys equips i el Barça no acostumava a sumar-se als equips de la lliga espanyola participants en la competició. Les dades d’expulsions que presenten AS i Marca comptabilitzen des del 1992, com mai abans cap mitjà de comunicació, sobretot els de la capital de l’Estat, ha volgut fer.

A l’hora de comptar targetes, els diaris madrilenys ho fan des que el Barça participa activament en la màxima competició continental de clubs, des que Johan Cruyff canviés la manera de jugar a futbol i situés el seu equip ben a prop de l’àrea rival. No ho fan des del 1955, quan realment s’inicia el torneig, amb diferent format i nom, sinó trenta-set anys després.

Ara bé, el Reial Madrid té deu Champions League. Sempre, sense discussió. No en té quatre -serien les totals des de la nova denominació i format-, sinó deu. Les sis primeres, en format de Copa d’Europa, admetent a més, un dels organitzadors, la manipulació en favor del Madrid en les primeres edicions, s’han comptabilitzat sempre. I se segueixen comptabilitzant. Totes les dades anteriors a 1992, s’amaguen, excepte els títols aconseguits, els que llueixen bé. Això és presentar la història esbiaixada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa