El trident és or, i Ter Stegen també

1. Messi, Suárez, Neymar: Dues jugades entre els tres jugadors sud-americans, trencant la línia defensiva l’argentí, controlant l’uruguaià –molt generós i intel·ligent- i rematant el brasiler han conduit el Barça a la gran final de la Champions de Berlín. L’equip blaugrana ha sortit tou, una mica titubejant, i ha rebut l’1-0 de Benatia, sol com un mussol, de cap a la sortida d’un córner. Era només el minut 7 i tot es complicava. Però el trident, ja ho va dir Guardiola, no perdona, i en dues accions brillants abans del minut 30, comandades per Messi, visionant primer i pentinant després, han remuntat el partit i han sentenciat l’eliminatòria.

2. Ter Stegen: Si una cosa se li ha d’agrair a Zubizarreta, qüestionat per tothom, és haver fitxat Bravo i sobretot a Ter Stegen. L’alemany, de només 22 anys, ha ofert un recital d’aturades al primer temps, ja fossin per baix o a l’escaire, en especial un parell. Grans reflexes, magnífic posicionament i el millor amb els peus. Res impostat, sobrietat i qualitat. Amb un 4-3-3, els mateixos homes del Camp Nou, el Bayern ha pressionat, ha sovintejat la porteria rival, però li ha faltat solidesa defensiva. Fins a 5 ocasions clares han tingut els bavaresos, però Stegen ha estat sensacional.

3. Vuitena final: Amb el passi a la butxaca, el Barça jugarà la seva vuitena final de Copa d’Europa. N’ha guanyat 4 –Wembley 92, París 2006, Roma 09 i Wembley 11- i n’ha perdut tres –Berna 61, Sevilla 86 i Atenes 94- en uns últims 25 anys per treure’s el barret i una darrera dècada gloriosa. Berlín pot ser la cinquena, que precisament igualaria el Bayern i el Liverpool i deixaria enrere l’Ajax. Queden per davant el Milan (7) i el Madrid (10).

4. Tàctica:
El Bayern ha jugat més obert, obligadament, sense un marcatge a Busquets tan rigorós com a l’anada, més centrat en Messi. De poc ha servit. La segona part ha sobrat. Era impossible que el Bayern fes cinc gols. Els de Guardiola han fet dues dianes més, més per l’orgull germànic i per la relaxació blaugrana que per una altra cosa. Els muniquesos han guanyat el partit, i això ha evitat un marcador cruel, però era el de menys. El 3-0 de l’anada era la refència i els últims 45 minuts han sigut una pròrroga de regal.

5. El partit del segle?: I demà dimecres el Madrid-Juventus, amb 2-1 de l’anada per als italians. Si passen els blancs estarem davant el partit del segle, aquest cop sí. L’únic matx que no s’ha jugat mai: un Barça-Madrid a la final de la Copa d’Europa. És qüestió de temps que passi i perfectament podria ser aquest any. Seria el 6 de juny, un dissabte del 2015 que quedaria per a la història del futbol.

Fitxa tècnica:

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat; Alonso, Thiago, Schwesitenger (Javi Martínez, min. 86), Lahm (Rode, min. 67); Müller (Gotze, min. 86) i Lewandowski.

Barça:
Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic (Mathieu, min. 70), Iniesta (Xavi, min. 74); Messi, Neymar i Suárez (Pedro, min. 46).

Gols:
1-0, min. 7: Benatia; 1-1, min.15, Neymar; 1-2, min. 29: Neymar; 2-2, min. 58: Lewandowski; 3-2, min. 74: Muller.

Àrbitre: Mark Clattenburg (Ang). Ha amonestat amb targeta groga els locals Rafinha, Thiago, Alonso i Rode i als visitants Rakitic i Pedro.

Estadi: Allianz Arena. Uns 75.000 espectadors.